Forum EU-Zapadni Balkan o investicionoj klimi održan u Beogradu

IMG_3742Povećanje vidljivosti investicionih mogućnosti u regionu i ukazivanje na važnost programa ekonomskog upravljanja u strategiji proširenja EU, cilj je regionalne konferencije „Forum EU-Zapadni Balkan o investicionoj klimi“, koju su danas u Beogradu otvorili evropski komesar za proširenje Johanes Han i ministar ekonomije Srbije Goran Knežević.

Učesnici konferencije, koju organizuje Evropska komisija, a na kojoj učestvuje i savjetnik u Privrednoj komori RS, David Piegazki, razmatrali su važnost strukturnih reformi za poboljšanje investicione klime, kao i jačanje regionalnog ekonomskog povezivanja u cilju bržeg približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Komesar EU za pregovore o proširenju i susjedsku politiku izjavio je uoči konferencije da je postignut dogovor o nužnosti stvaranja zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta.

– Region ima velike potencijale koji nisu iskorišćeni. Riječ je o tržištu od 20 miliona ljudi, stopa rasta je dvostruka u odnosu na prosjek u EU, ali bi mogla biti mnogo veća imajući u vidu mogućnost stvaranja tog regionalnog tržišta – rekao je Han.

Leave a Reply