Grad Zvornik u procesu sertifikacije poslovnog okruženja

Gradska uprava grada Zvornik započela je proces sertifikacije lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem. Danas je organizovana prva evaluaciona posjeta tima za BFC SEE sertifikaciju.

– Grad Zvornik je oduvijek težio da privuče posjetioce, investitore, ljude dobre volje, koji će se u njemu osjećati kao kod kuće. U BFC proces smo krenuli jer znamo da imamo solidnu ponudu koju samo trebamo predstaviti širem auditorijumu. Čak i bez sertifikata, Gradska uprava u Zvorniku je mnoge procese pojednostavila, ubrzala njihovo rješavanje, a za svakog potencijalnog investitora obezbijedili smo službenika koji će ga provesti kroz procedure – istakao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović tokom sastanka.

Grad je formirao Privredni savjet, koji ima 35 članova i to je savjetodavno tijelo gradonačlenika. Ono pomaže na nivou lokalnog ekonomskog razvoja grada, sastaje se redovno i razmatra važne ekonomske i privredne lokalne teme.

Tehnički sekretarijat programa je Privredna komora Republike Srpske i ona radi sa jedinicama lokalne samouprave na unapređenju uslova poslovanja i definisanju podsticajnih mjera koje će dovesti do povećanja privredne aktivnosti na lokalnom nivou. Program pruža smjernice kako da se kreira dobra poslovna klima, napravi procjena i unaprijedi kvalitet usluga i informacija koje su neophodne za stalni razvoj i rast privrede na lokalu.

Tim za BFC SEE sertifikaciju boravi u Zvorniku dva dana, a za to vrijeme će obići sva odjeljenja u Gradskoj upravi, proći kroz sve obrasce i procese, i na kraju razgovarati sa predstavnicima privrede Zvornika kako bi dobili najjasniju sliku stanja u gradu.

Print Friendly

Leave a Reply