Hemijska industrija „Destilacija“ Teslić obilježila 120 godina uspješnog rada

HI Destilacija Teslić 120 godHemijska industrija „Destilacija“ Teslić obilježila je danas 120 godina uspješnog rada.
Direktor „Destilacije“, Novo Škrebić, rekao je da ova hemijska industrija, koja zapošljava 350 radnika, sa dobrim i strateškim proizvodima ima dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, Javnim preduzećem „Šume Srpske“ i „Šumama“ Zeničko-dobojskog kantona.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, najavila je da će institucije Republike Srpske, uključujući i Vladu, stajati na raspolaganju ovom uspješnom preduzeću, kao što je to činjeno i prethodnih deset godina.
– Ovo je veoma važan jubilej, ne samo za ovaj privredni subjekat, nego i za Teslić i Republiku Srpsku. Danas obilježavati 120 godina uspješnog rada jednog privrednog subjekta ili kolektiva je svakako značajna stvar – rekla je Cvijanovićeva.
Ona je izrazila uvjerenje da će Destilacija nastaviti da se razvija i da će zadržati poziciju koju ima na tržištu.
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ističe da „Destilacija“ svojom proizvodnjom i radom daje veliki doprinos ukupnom rastu industrijske proizvodnje Republike Srpske, podsjetivši da je u prethodnom periodu neposrednim angažovanjem Vlade Srpske unaprijeđeno poslovanje ovog kolektiva.
Đokić je istakao da je Vladi Srpske i Minstarstvu industrije, energetike i rudarstva veoma važno da podrže svaki kolektiv i privredno društvo u Republici Srpskoj.
– Naš cilj i politika je da i u narednom periodu obezbijedimo rast i razvoj koji podrazumijeva novo zapošljavanje što nam je i strateški cilj za koji sam uvjeren da će se ostvariti – rekao je Đokić.
On navodi da je „Destilacija“ društveno-odgovoran kolektiv koji je uticao na razvoj opštine Teslić.
HI Destilacija Teslić 120 god1Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo što je „Destilacija“ posvećena očuvanju životne sredine, zdravlja ljudi i daje doprinos razvoju opštine.
Povodom obilježavanja ovog velikog jubileja uručena je donacija košarkaškom klubu „WBS Teslić“ i Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“.
Obilježavanju 120 godina poslovanja Hemijske industrije „Destilacija“ prisustvovali su i bivši predsjednik Vlade Srpske Aleksandar DŽombić, direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Dragutin Škrebić, načelnik opštine Teslić Milan Miličević i druge zvanice.
Akcionarsko društvo Hemijska industrija „Destilacija“ Teslić osnovano je 1896. godine sa osnovnim proizvodima drvenim ugljem i sirćetnom kiselinom.

Print Friendly

Leave a Reply