Aktuelnosti

Italija – kopija (3)

Sastanak sa predsjednikom regije Friuli Venecija Đulija

By | Aktuelnosti, slide | No Comments

U okviru posjete italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija, delegacija na čelu sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, u Trstu se sastala sa Masimilianom Fedrigom, predsjednikom ove regije, koji je i predsjednik italijanskih regija za uspostavljanje prekogranične privredne i ekonomske saradnje. U delegaciji se nalazi i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

Read More
17.-afisa-naslovna – kopija (4)

Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju – „Male ekonomije u procesu sučeljavanja geostrateških interesa“

By | Aktuelnosti, slide | No Comments

U organizaciji časopisa Finrar, Ekonomskog fakulteta iz Banjaluke i Privredne komore Republike Srpske, u Banji Vrućici kod Teslića od 17. do 19. maja 2023. godine održaće se 17. Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju pod nazivom “MALE EKONOMIJE U PROCESU SUČELJAVANJA GEOSTRATEŠKIH INTERESA”.

Read More
XXIV SYMPOSIUM - CPAG 2023 - SECOND ANNOUCEMENT_page-0001 – kopija (5)

24. MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM IZ OBLASTI CELULOZE, PAPIRA, AMBALAŽE I GRAFIKE

By | Aktuelnosti, Najave događaja | No Comments

Simpozijum organizuju Centar celulozne, papirne, ambalažne i grafičke industrije Srbije i Tehnološko-metalurški fakultet (Katedra za grafičko inženjerstvo) Univerziteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grada Belišća (Republika Hrvatska) i Privredne komore Srbije.

Read More
IMG_2730 – kopija (16)

Otvoren „INOST Mladih 2023“

By | Aktuelnosti, slide | No Comments

U organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banja Luka danas je otvorena jubilarna 25. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „INOST MLADIH 2023“, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske i Grada Banja Luka.

Read More
vansudsko-resavanje-potrosackih-sporova – kopija (11)

POZIV NA INFO DANE O SPORAZUMNOM VANSUDSKOM FINANSIJSKOM RESTRUKTURIRANJU

By | Aktuelnosti, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke kroz Projekat za rješavanje pitanja dugovanja i prestanak poslovanja na Zapadnom Balkanu koji finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) Vlade Švicarske poziva sve zainteresovane privredne subjekte i preduzetnike da prisustvuju info danima na temu novog pravnog instituta definisanog Zakonom o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju.

Read More

Sajam „China Brand Fair 2023“

By | Aktuelnosti, Najave događaja | No Comments

Kineski sajam brendova CHINA BRAND FAIR 2023, ove godine održaće se u periodu od 8. do 10. juna 2023. g. u Budimpešti na lokaciji Hungexpo. Ovaj sajam organizuje CECZ Co. Ltd Budimpešta pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine NR Kine.

CEE_leaflet_Bosnia-01 – kopija (15)

“CHINA BRAND FAIR 2023“ se ove godine organizuje za internacionalne posetioce i idealno je mesto za upoznavanje kineske ekonomije i industrije, kao i novih vidova poslovne saradnje. Ove godine se očekuje oko 350 izlagača iz Kine iz 16 privrednih grana i  prisustvo gostiju iz zemalja Centralne Evrope. Fokus manifestacije je na proizvođačima mehanizacije, automobilske industrije, elektronike, električne opreme, poljoprivrede, prehrambene industrije, metaloprerade, elektroindustrije, informacionih tehnologija, lake industrije, tekstilne industrije, i dr.

Kamioni – kopija (13)

Poziv privrednicima za dostavu prijedloga za dopunu Odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa

By | Aktuelnosti, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Spoljnotrgovinska komora BiH, u saradnji s Privrednom komorom Republike Srpske i Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, od danas kreće u proces prikupljanja prijedloga za dopune “Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba za 2023“.

Read More
DSC_3986 – kopija (7)

Održana manifestacija „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“ za 2023. godinu

By | Aktuelnosti, Novosti iz Komore, slide | No Comments

U Banskom dvoru u Banjaluci 31. marta, održana je manifestacija “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” za 2022. godinu.
Najuspješnije veliko privredno društvo u protekloj godini je EFT rudnik i termoelektrana Stanari. Na drugom mjestu je Mlijekoprodukt Banjaluka, a na trećem Nora plast iz Banjaluke.

Read More
Javni-poziv_1200x630_72 – kopija (3)

Javni poziv za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu u sektoru poljoprivrede

By | Aktuelnosti, Novosti iz Komore, Projekti, slide | No Comments

U okviru projekta EU4BusinessRecovery, koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, objavljen je Javni poziv za učešće u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19) u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Read More
Print Friendly