Najave iz Komore

XXIV SYMPOSIUM - CPAG 2023 - SECOND ANNOUCEMENT_page-0001 – kopija (5)

24. MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM IZ OBLASTI CELULOZE, PAPIRA, AMBALAŽE I GRAFIKE

By | Aktuelnosti, Najave događaja | No Comments

Simpozijum organizuju Centar celulozne, papirne, ambalažne i grafičke industrije Srbije i Tehnološko-metalurški fakultet (Katedra za grafičko inženjerstvo) Univerziteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grada Belišća (Republika Hrvatska) i Privredne komore Srbije.

Read More
WB_AgriFood

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

By | EEN, ICT, Najave događaja, Najave IKT, Poljoprivreda, slide | No Comments

Pozivamo Vas da učestvujete na online događaju EEN WB++ “Pitch & Match“ – misija online IKT kompanija za mala i srednja preduzeća aktivna u području digitalizacije na temu: „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“.
Imajući u vidu značaj proizvodnje hrane i potrebu povećanja produktivnosti agro-food sektora, ovaj događaj će biti posvećen digitalizaciji poljoprivrede kao važnom faktoru za povećanje produktivnosti ovog sektora. Organizacija ovog događaja je planirana 10. maja 2023. godine od 10.00 do 12.00 časova.

Read More

Sajam „China Brand Fair 2023“

By | Aktuelnosti, Najave događaja | No Comments

Kineski sajam brendova CHINA BRAND FAIR 2023, ove godine održaće se u periodu od 8. do 10. juna 2023. g. u Budimpešti na lokaciji Hungexpo. Ovaj sajam organizuje CECZ Co. Ltd Budimpešta pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine NR Kine.

CEE_leaflet_Bosnia-01 – kopija (15)

“CHINA BRAND FAIR 2023“ se ove godine organizuje za internacionalne posetioce i idealno je mesto za upoznavanje kineske ekonomije i industrije, kao i novih vidova poslovne saradnje. Ove godine se očekuje oko 350 izlagača iz Kine iz 16 privrednih grana i  prisustvo gostiju iz zemalja Centralne Evrope. Fokus manifestacije je na proizvođačima mehanizacije, automobilske industrije, elektronike, električne opreme, poljoprivrede, prehrambene industrije, metaloprerade, elektroindustrije, informacionih tehnologija, lake industrije, tekstilne industrije, i dr.

Banja Luka – kopija (7)

Info-sesija USAID projekta „Diaspora Invest“ 

By | Aktuelnosti, Najave događaja, Novosti iz Komore, Projekti, slide | No Comments

Оtvoren је novi poziv za aplikacije za bespovratna sredstva u okviru USAID projekta „Diaspora Invest“. Poziv je otvoren za preduzeća (d.o.o., d.d.) koja nisu starija od 3 godine, te koja imaju poslovnu vezu sa članovima dijaspore (kroz suvlasništvo u preduzeću ili druge oblike dokazive poslovne saradnje).

Read More
330931868_1241119813427240_7621058183521330852_n – kopija (4)

Seminar „Upoznaj svoje tržište“ – povećanje potražnje na tržištima Latinske Amerike

By | Aktuelnosti, Edukacije, Najave događaja | No Comments

USAID Turizam i partneri sa zadovoljstvom vas pozivaju da prisustvujete trećem izdanju serije seminara “Upoznaj svoje tržište“ o stvaranju i povećanju potražnje na tržištima Latinske Amerike – turistička (leisure) i vjerska putovanja. Događaj je planiran u Sarajevu, 23. februara u periodu od 12:30h do 16:30h, u Hotelu Ibis Styles Sarajevo.

Read More
CE – kopija (5)

Poziv za učešće na seminar Evropskog udruženja kozmetičke industrije Cosmetics Europe

By | Aktuelnosti, Najave događaja | No Comments

Evropsko udruženje kozmetičke industrije Cosmetics Europe u Beogradu održava seminar, u čijoj organizaciji zajedno učestvuju Udruženje za farmaciju i medicinsku djelatnost Privredne komore Srbije i Udruženje proizvođača i uvoznika i distributera deterdženata i kozmetičkih proizvoda u Srbiji (KOZMODET).

Read More
suradnja

Učestvujte u online događaju WB++ (West Balkan + Slovenija+Hrvatska) Digitalizacija u turizmu i saznajte šta kompanije trenutno nude

By | EEN, Najave događaja, Najave IKT, slide | No Comments

Učestvujte na online događanju Digitalizacija u turizmu, WB++ (West Balkans +Slovenia +Croatia) ‘pič-meč’ koje će se održati 13.02.2023. godine od 10.00-11.30

Učešće je besplatno te se potrebno prijaviti putem linka – https://lnkd.in/dhf2FdBt

Program događanja i popis kompanija koje će učestvovati pogledajte ovdje: https://lnkd.in/du-rQYWk

Read More
WB6CIF_022023

Participate in the online event WB++ (Western Balkans +Slovenia +Croatia) Digitization in tourism

By | ICT, Najave događaja, Najave IKT, slide | No Comments

➡ Participate in the online event WB++ (Western Balkans +Slovenia +Croatia) Digitization in tourism and find out what companies in the region are currently offering

Are you interested in the topic of digitization in tourism? Do you want to know what solutions are offered by selected IT companies from the region?

Participate in the online event Digitization in tourism, WB++ (West Balkans +Slovenia +Croatia) ‘pič-meč’, which will be held on February 13, 2023 from 10 to 11:30 a.m.

Read More
BSS_Logo

Konferencija „Balkan Solar Summit“ 09. – 10. Februara 2023. u Banskom Dvoru – Banja Luka

By | Energetika i rudarstvo, Najave događaja, slide | No Comments

„Balkan Solar Summit“ je biznis konferencija, posvećena solarnoj industriji i energiji, koja će se održati 9. i 10. februara 2023. godine u Banjaluci, u Banskom dvoru.

Ovo regionalno okupljanje je jedinstvena prilika za predstavnike biznis sektora, privrede i kompanije, da na jednom mjestu i od vrhunskih stručnjaka, saznaju sve odgovore na aktuelna pitanja

kako do solarne elektrane,
kako se planira i izvodi projekat,
koji je najbolji put od ispunjenja energetskih potreba do odlične zarade.

Read More
Osiguranje 1

Dani osiguranja RS – KONFERENCIJA: Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti

By | Najave događaja | No Comments

Cilj Konferencije je da pokušamo pronaći rješenja za aktuelne izazove sa kojima se susreću osiguravajuća društva posebno vezano za posljedice izazvane pandemijom COVID-a, ratom u Ukrajini, inflacijom, nedostatatkom energenata, migracijama, a koje imaju izuzetno velik uticaj i na poslovanje u sektoru osiguranja. Posebno ćemo obraditi temu digitalizacije kao načina unapređenja poslovanja u ovoj oblasti.

Read More

Stručna edukacija za privredne subjekte u Bosni i Hercegovini “PEP-BiH-2030”

By | Najave događaja | No Comments

Informacije o programu

Nosilac programa stručne edukacije naprednog nivoa “PEP-BiH-2030”je Panevropski univerzitet Apeiron Banja Luka (Centar za cjeloživotno učenje).

Partner u realizaciji programa je Uprava za indirektno oporezivanje BiH (Odsjek za stručnu obuku).

Edukacija je namijenjena osobama koji su zaposleni u privrednim subjektima u Bosni i Hercegovini.

Stručnu edukaciju izvode najpriznatiji stručnjaci svojih oblasti iz Bosne i Hercegovine i strani eksperti. Primarna baza predavača su stručnjaci iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, dok dio predavača dolazi sa Panevropskog univerziteta “Apeiron” i iz inostranstva.

Prijavni poziv

 

InfoBiz pozivnice.jpg 26 09-05

Online edukacija: „Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja“

By | Najave događaja, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Industrija 4.0 podrazumeva potpunu digitalizaciju svih procesa proizvodnje i primenu digitalnih tehnologija (IoT-Internet alati, robotika, cloud computing, sajber – fizički sistemi i big data) prilikom kreiranja ideje o nekom proizvodu, inženjeringu proizvoda, organizaciji i realizaciji proizvodnje, te u samoj kontroli procesa i pružanja industrijskih usluga.

Read More

Online edukacija: „Izrada planova kontinuiteta poslovanja“

By | Edukacije, Najave događaja | No Comments

Cilj edukacije je unaprediti znanja i vještine naših privrednih društava iz oblasti upravljanja kriznim situacijama. Upravljanje kriznim situacijama i izrada planova kontinuiteta veoma je važna za obezbjeđenje kontinuiteta poslovanja privrednih društava, što se posebno značajnim pokazalo u prethodnom periodu, odnosno u uslovima COVID-19, ali i u posljednjim dešavanjima na Istoku Evrope.

Read More
Cyber

Specijalistički seminar: Cyber Threat Intelligence (CTI)

By | ICT, Najave događaja, Najave IKT | No Comments

Гранско удружење за ИКТ у Привредној комори Републике Српске у сарадњи са компанијама и стручњацима из области Сајбер безбједности (Cyber Security) организује врло актуелни стручни специјалистички семинар: ”Свијет сајбер безбједности послије 23.фебруара 2022. године“ – Cyber Threat Intelligence (CTI) намијењен искључиво стручњацима из ове области са актуелним примјерима и дешавањима са даљњим препорукама.

Read More
renewables-energy

Objavljen Javni poziv za prijavu projektne ideje za zajednice obnovljive energije (ZOE)

By | Ekologija, Elektro i hemijska, Energetika i rudarstvo, Najave događaja, Projekti, slide | No Comments

Objavljen javni poziv za prijavu projektne ideje za zajednice obnovljivih izvora energije (ZOE). Poziv za projektne ideje će biti otvoren za jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, nevladine organizacije, mala i srednja preduzeća i pojedince, a koji imaju za cilj korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije prvenstveno radi zadovoljenja energetskih potreba članova zajednice.

Read More
Print Friendly