Novosti

Borko Djuric

Borko Đurić za Poslovne novine: U BiH imamo kompanije, resurse i kadrove sposobne da se nose s najvećim izazovima

By | Novosti iz Komore, slide | No Comments

Najveći udar pandemije, prema mišljenju Đurića, pretrpili su sektori turizma, ugostiteljstva i saobraćaja, a onda se kriza prelila na sve druge grane, prvenstveno na prerađivačku industriju, kao i brojna izvozno orjentisana preduzeća iz sektora metala, koji rade za evropsku autoindustriju.

Read More
Turizam RS

Ministasrtvo trgovine i turizma Republike Srpske: Javni konkurs za projekte u turizmu u 2020. godini

By | Novosti iz Komore, Projekti, slide, Turizam i ugostiteljstvo | No Comments

Predmet Javnog konkursa je finansiranje projekata u oblasti turizma i ugostiteljstva iz namjenskih sredstava za razvoj turizma u skladu sa budžetom Ministarstva trgovine i turizma za 2020. godinu, na način i u postupku koji je propisan Uredbom o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma.

Read More
31072020

Ugostitelji traže duže radno vrijeme i dozvolu za više gostiju

By | Novosti iz Komore, slide, Turizam i ugostiteljstvo | No Comments

Situacija u hotelijerstvu i turizmu uopšte je bolja u Trebinju, nego li u Banjaluci, ali ni u trebinjskom turizmu situacija nije bi približna onoj koja se u ovoj godini očekivala, zbog čega je potrebno u cijeloj Republici Srpskoj preduzeti adekvatne mjere da se posljedice ublaže.
Ovo je zaključeno danas u Trebinju na sastanku koji je za privredna društva iz oblasti hotelijerstva, ugostiteljstva, pružalaca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića organizovala Privredna komora RS

Read More
Print Friendly