Novosti

Konferencija-najava za sajt

Konferencija „Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“

By | EEN, Novosti iz Komore, Projekti, slide | No Comments

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Read More
Banner 2

Trening “Strategija implementacije ERP i DMS sistema“

By | Edukacije, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Cilj organizacije treninga je da se učesnici upoznaju sa elementima planiranja uspješne implementacije „Sistema za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP)“ i „Sistema za upravljanje dokumenima (DMS)“. Učesnici iz malih i srednjih preduzeća će imati priliku i da se, kroz praktičan i interaktivan rad, upoznaju sa dobrim praksama analize poslovnih procesa u svrhu odabira pravog ERP i DMS rješenja koje može odgovoriti poslovnim potrebama njihovih kompanija.

Read More

Obuka za mentore praktične nastave

By | Centar za dualno obrazovanje, Novosti iz Komore | No Comments

U Privrednoj komori Republike Srpske započela je trodnevna obuka mentora praktične nastave za predstavnike privrednih društava koja omogućavaju realizaciju praktične nastave za učenike srednjih stručnih i tehničkih škola ili planiraju da se uključe u ove procese.
Cilj obuke mentora je sticanje pedagoških sposobnosti, te didatktičkih i metodičkih vještina u planiranju rada sa učenicima na praktičnoj nastavi. Obuka se izvodi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji je razvio Republički pedagoški zavod Republike Srpske u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Sl. glasnik RS 92/20), a Privredna komora Republike Srpske je zadužena da provodi obuke mentora.
Za predstavnike privrednih društava Komora je obezbijedila besplatnu obuku, koju pohađa 19 kandidata iz 11 poslovnih subjekata.

Saška1Saška2

Print Friendly