Novosti

ezgif.com-gif-maker (1)

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Beograd: Komora dobila posebnu zahvalnicu za učešće i promociju

By | Elektro i hemijska, Metalurgija i obrada metala, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Zahvalnicu je, u ime Privredne komore, primio šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je istakao da ovo priznanje pokazuje da Privredna komora Republike Srpske na pravi način reprezentuje privredu i privredne potencijale Republike Srpske.

Read More
1. Sevarlije lokacija Slobodne zone

BFC: Uspostavljanje odgovarajuće poslovne infrastrukture i pouzdane komunalne usluge

By | BFC SEE, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Učešćem u regionalnom programu sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE, lokalne zajednice, između ostalog, investitorima su pružile različite pogodnosti pri investiranju, što značajno olakšava ulaganje i početak uspješnog poslovanja.

Neke od tih pogodnosti su i uspostavljanje odgovarajuće poslovne infrastrukture i pouzdane komunalne usluge.

Read More
20220526_130937

Pokretanje digitalne platforme PKRS za podršku malim i srednjim preduzećima

By | Digitalna transformacija, Novosti iz Komore, Projekti, slide | No Comments

Digitalna platfoma HELP DESK će sadržavati neophodne servise i informacije za podršku privrednim društvima, mogućnost edukacije privrednih društava u oblasti digitalizacije, te održavanje online B2B susreta, što će pomoći u održavanju kontinuiteta poslovanja u kriznim situacijama.

Read More
Saška

Održana sjednica Skupštine Udruženja tekstila, kože i obuće

By | Novosti iz Komore, Tekstil i kožarstvo | No Comments

Na sjednici je razmatrana  aktuelna problematika u sektoru tekstila, kože i obuće s naglaskom na veliki nedostatak radne snage, te probleme u obrazovanju kadrova za ovu struku.

Nakon pandemije korona virusom, situacija se stabilizovala i interes stranih kompanija je sve veći za naše prostore, te unapređenje saradnje sa preduzećima u oblasti proizvodnje obuće prvenstveno, ali i odjevne industrije. Pojedine kompanije traže kooperante koje bi dodatno angažovali kako bi mogli da prihvate poslove koji im se nude.

Pored toga, naglašeni su problemi u nabavci reporomaterijala u pogledu cijana, ali i transporta istog sa azijskog tržišta, kada je u pitanju repromaterijal za industriju obuće.

Saška sSaška

Srbac

Održane obuke za poljoprivredna gazdinstva za korišćenje AgroLIFE platforme

By | Novosti iz Komore | No Comments

U okviru projekta DeveloPPP „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, održane su obuke za poljoprivredna gazdinstva za korišćenje AgroLIFE platforme za digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem, u lokalnim samoupravama Brod, Prijedor, Srbac i Trebinje.

Projekat provode kompanija  Telegroup i  GIZ  (Deutsche Gesellschaft fϋr  Internationale Zusammenarbeit GmbH), u ime njemačkom Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) uz podršku BFC SEE mreže (NALED, Privredne komore RS i Privredne komore Crne Gore).

Cilj projekta je unapređenje procesa upravljanja poljoprivrednim zemljištem koje se dodjeljuje putem zakupa, kojim upravlja lokalna samouprava odnosno resorno ministarstvo.

AgroLIFE softver, koji je razvio „Telegroup“, omogućava lokalnim samoupravama automatizovano upravljanje, pregled i obradu podataka neophodnih za kvalitetno upravljanje zemljištem, kao i praćenje promjena nastalih na parcelama. Ujedno, ovaj softver omogućava vlasnicima poljoprivrednih dobara da efikasno planiraju, organizuju i upravljaju poljoprivrednom proizvodnjom u cilju povećanja prinosa, ukupnih prihoda i smanjenja operativnih troškova.

PrijedorBrod

BFC SEE_Konferencija _Banja Luka

Komora sedam godina uspješno provodi Program sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE

By | BFC SEE, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Do sada je na regionalnom nivou sertifikano više od 60 jedinica lokalne samouprave a u Republici Srpskoj 12 (Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Gradiška, Doboj, Teslić, Laktaši, Novi Grad, Brod, Prnjavor, Kotor Varoš i Zvornik). Trenutno su u procesu Trebinje, Modriča,Srbac i Stanari.

Read More
Print Friendly