Info sesija: „Primjena ESCo modela finansiranja projekata energetske efikasnosti“

Početna 5 Novosti iz Komore 5 Info sesija: „Primjena ESCo modela finansiranja projekata energetske efikasnosti“

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta „Pokretanje finansiranja životne sredine u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja” (URBANLED) organizuje info sesiju na temu „Primjena ESCo modela finansiranja projekata energetske efikasnosti“.

Info sesija će se odražati u srijedu, 16.11.2022. godine sa početkom u 10:00 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske,  ul. Branka Ćopića br. 6, Banja Luka, sala „Sutjeska“.

Ovo je prilika da se privatni i javni sektor upoznaju sa konceptom ESCo modela finansiranja projekata energetske efikasnosti, te mogućnostima za integraciju ovog koncepta u poslovni model kompanije.

Prijaviti se možete do 15.11.2022. godine na email nikolinad@komorars.ba. Kontakt osoba u Privrednoj komori RS je Nikolina Dorontić Alibabić, telefon 051/493-138.

 

Aktuelno

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

Cilj radionice je upoznavanje preduzeća sa instrumentima za unapređenje njihovih inovativnih kapaciteta korišćenjem digitalnih tehnologija i EU instrumenata podrške. Zahvaljujući digitalnim rješenjima i EU instrumentima, uz odgovarajuću podršku i raspoložive alate, kao i kroz saradnju sa predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, preduzeća mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje.

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Poziv na online događaj „Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ – EEN WB++ “Pitch & Match“

Pozivamo Vas da učestvujete na online događaju EEN WB++ ”Pitch & Match” – misija online IKT kompanija za mala i srednja preduzeća aktivna u području digitalizacije na temu: “Digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”.
Imajući u vidu značaj proizvodnje hrane i potrebu povećanja produktivnosti agro-food sektora, ovaj događaj će biti posvećen digitalizaciji poljoprivrede kao važnom faktoru za povećanje produktivnosti ovog sektora. Organizacija ovog događaja je planirana 10. maja 2023. godine od 10.00 do 12.00 časova.