Iskoristiti iskustva Njemačke

By 7. октобра 2015. Novosti iz Komore, slide No Comments

Rajland Falc u PPK BLEnergetska efikasnost i investiranje i upravljanje obnovljivim izvorima energije, između ostalih, bila su teme današnjeg sastanka privrednika sa predstavnicima Ministarstva ekonomije njemačke pokrajine Rajland Falc, održanog danas u Područnoj privrednoj komori Banja Luka.
Predsjednik PPK Banja Luka, Goran Račić, u izjavi novinarima istakao je da postoji ambicija da se domaći privrednici povežu sa najuspješnijim privrednicima iz pokrajine Rajnland Falc.
– U okviru prezentacije privrednih potencijala, posebna tema razgovora bila je energetska efikasnost, s obzirom na to da je ova pokrajina prva po planovima i realizaciji u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora – rekao je Račić i dodao da je želja ove komore da razgovara sa onima koji su u toj oblasti najviše postigli, te da kroz razmjenu iskustva uče od najboljih.
Među temama razgovora sa predstavnicima, kako je rekao, jedne od najbogatijih pokrajina u SR Njemačkoj, bile su i one iz oblasti mašinske industrije, tačnije proizvodne mogućnosti Srpske u vezi sa automobilskom industrijom, te tekstilnom industrijom je sektor tekstila, kože i obuće najviše zastupljeni u izvozu Republike Srpske.
Ministar dirigent pokrajine Rajnland Falc, Džo Vajngarten, kazao je da je osnovni cilj ovih razgovora bio sagledavanje mogućnosti za iskorišćavanje potencijala koje ima Republika Srpska i njihovo uključivanje u privredne aktivnosti ove pokrajine u mašinskoj, tekstilnoj, drvnoj i obućarskoj industriji.
– Vođen je veoma intenzivan i pozitivan razgovor o zajedničkoj saradnji. Neki konkretniji dogovori mogli očekivati nakon još nekoliko sastanaka ovog tipa – napomenuo je Vajngarten.

Print Friendly

Leave a Reply