Izrada „Vodiča za investitore“

obnovljivi-izvori-energije-02U organizaciji Ministarstva industrije energetike i rudarstva RS, 3. marta 2017. godine, održana je radionica na kojoj su prestavljene aktivnosti na realizaciji Projekta „Podsticanje obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini“, uz pomoć GIZ i USAID-a.

U toku realizacije projekta biće razmatrane smjernice za ulaganja, izdavanje dozvola i licenci u Republici Srpskoj i izrada „Vodiča za investitore“, sa ciljem da se definišu jasne smjernice i procedure za efikasno izdavanje neophodne dokumentacije.

Radnu grupu će činiti prestavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Komisije za koncesije, Republike Srpske, Saveza opština i gradova RS, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS,  Regulatorne komisije za energetiku RS, Elektroprivrede RS i Privredne komore Republike Srpske.

Jedna od aktivnosti biće i izrada Studije slučaja, te se mole investitori koji imaju iskustva, a i novi neka svoja mišljenja, pitanja i prijedloge, da ih dostave u MIER ili u PKRS.

Print Friendly

Leave a Reply