BFCBFC SEE Mreža za povoljno poslovno okruženje Federacije Bosne i Hercegovine i BFC SEE Mreža za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske organizovali su dvodnevnu obuku za buduće proveravače u okviru Programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.
Cilj obuke je predstavljanje zahtjeva novog izdanja BFC SEE standarda i elektronskog načina upravljanja procesom certifikacije. Seminar je namijenjen evaluatorima, predstavnicima BFC SEE Mreže, tehničkog komiteta i tehničkih sekretarijata.
Obuka je organizovana uz podršku projekta RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation), kojeg finansira USAID, a implementira CRS (Catholic Relief Services) i održava se 7. i 8. septembra na Vlašiću.
Na početku, učesnicima obuke obratili su se članovi Regionalnog savjeta, Olivera Radić i Jozo Bejić, i Vojislav Ivanović u ime CRS-a.
Nakon dvodnevnog treninga, kandidate za buduće provjeravače očekuje polaganje testa za obavljanje poslova evaluacije u okviru programa BFC SEE sertifikacije.

Leave a Reply