Javne konsultacije u postupku procjene uticaja propisa Zakon o javno-privatnom partnerstvu

By 25. септембра 2017. Novosti iz Komore, slide No Comments

PRIVREDNA KOMORA REPUBLIKE SRPSKE I MINISTARSTVO ZA EKONOMSKE ODNOSE I REGIONALNU SARADNJU VLADE REPUBLIKE SRPSKE

ORGANIZUJU

JAVNE KONSULTACIJE

U POSTUPKU PROCJENE UTICAJA PROPISA

ZAKON O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU

Javne konsultacije održaće se u prostorijama Privredne komore Republike Srpske (mala sala), u četvrtak 28.9.2017. godine, sa početkom u 13,00 časova.

Pozivamo predstavnike privrede, javnih preduzeća, jedinica lokalne samouprave, nevladinog sektora i drugih organizacija i institucija da prisustvuju javnim konsultacijama, uzmu aktivno učešće u predlaganju adekvatnijih zakonskih rješenja i razmatranju potencijalnih oblasti i načina saradnje u kreiranju i realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva.

Javno-privatno partnerstvo predstavlja jednu od savremenih metoda finansiranja infrastrukturnih projekata i model rješavanja izazova sa kojima se suočavaju organi vlasti u smislu obezbjeđivanja fiskalne održivosti, odnosno nemogućnosti značajnijih ulaganja javnih prihoda u infrastrukturne projekte.

Putem javno-privatnog partnerstva uspješno se može ublažiti raskorak između raspoloživih i potrebnih finansijskih sredstava za kapitalna ulaganja, te izbjeći uzimanje kredita sa nepovoljnom kamatnom stopom.

Ovaj model u primjeni je kako u razvijem, tako i u zemljama u razvoju, a u toku javnih konsultacija predstaviće se dobri primjeri zemalja koje su vodeće u svijetu u realizaciji projekata JPP, te moguća zakonska rješenja koja bi doprinijela jačanju ovog instituta u praksi i u našoj zemlji.

Za više informacija kontakt osoba u Komori je:

Dragana Kokot

Telefon: 051/215-784

E-mail: draganak@komorars.ba

Upitnik za javne konsultacije

 

 

Print Friendly

Leave a Reply