Kneževo 1. marta ostaje bez javnog prevoza

nelegalni prevoz KnezevoAutoprevoznik „Transport“ Kneževo/Skender Vakuf ostaje pri ranijem stavu i 1. marta neće saobraćati, tako da će građani ove opštine taj dan ostati bez javnog prevoza.

Ovo je izjavio Predrag Veleušić, direktor „Transporta“, nakon sastanka koji je danas održan sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS, Privredne komore RS i Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Nakon sastanka, koji je održan zbog problema nelegalnog prevoza u ovoj opštini, Veleušić je kazao da iako je na sastanku bilo pomaka, štrajk će biti održan, kako bi građani Kneževa/Skender Vakufa vidjeli kako izgleda kad nemaju javni prevoz.

„Mi godinama imamo probleme sa nelegalnim prevoznicima koji nam kradu putnike, ali sada je sve kulminiralo jer ukoliko se ovako nastavi – nama se više ne isplati raditi ovaj posao“, kazao je Veleušić.

Dragoslav Mihajlović, sekretar Udruženja saobraćaja i veza RS pri Privrednoj komori RS, istakao je da ovaj problem postoji u čitavoj RS, a ne samo u Kneževu, i da se nada da bi kontinuiran rad kontrolnih organa doveo do smanjenja ovog problema.

Nataša Kostić, pomoćnik ministra drumskog saobraćaja u Ministarstvu saobraćaja i veza RS, kazala je da je dogovoreno da će biti doneseni određeni podzakonski akti, koji će omogućiti da se lakše sankcionišu oni koji vrše nelegalni prevoz a nisu za to registrovani.

Danislav Drašković, glavni republički saobraćajni inspektor, naglasio je da je konstatovano da su sudovi blagonakloni prema ovim prekršiocima i da će biti intenzivirane kontrole u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Izvor: Nezavisne novine

Print Friendly

Leave a Reply