Komora učestvuje u UNDP Programu izgradnje i osnaživanja digitalnih inovacijskih centara u BiH

Privredna komora RS jedna je od 13 institucija koje su izabrane za učešće u programu izgradnje i osnaživanja digitalnih inovacijskih centara u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta DigitalBIZ.

Projekat DigitalBIZ, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BIH), predviđa podršku za institucionalne partnere, preduzeća i druge ključne aktere u korištenju digitalne ekonomije kao sredstva za povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta, kao i ubrzanje ekonomskog rasta.

Odabrane organizacije u okviru ovog projekta biće usmjerene ka unapređenju svojih poslovnih modela, ponude ili usluge za digitalizaciju poslovanja preduzeća u tradicionalnim privrednim sektorima, te će imati priliku učestvovati u sveobuhvatnom programu obuke u trajanju od nekoliko sedmica.

Specijalističku i prilagođenu obuku ispred UNDP-a implementira stručni tim Ernst & Young, jedan od globalnih savjetodavnih lidera iz oblasti jačanja digitalne ekonomije i digitalne transformacije.

Print Friendly

Leave a Reply