Kozarska Dubica: Otvoren poslovni objekat „Carl Kühne“

IMG-1edc738c19cb1cf618247ab39da8b0ed-VU Poslovnoj zoni „Lipova Greda“ opština Kozarska Dubica, svečano je otvoren poslovni objekat njemačke firme „Carl Kühne“ d.o.o. Kozarska Dubica.

Carl Kühne je svjetski poznati proizvođač prehrambenih proizvoda, te jedna od vodećih i najstarijih prehrambenih firmi u Njemačkoj koja zapošljava 1.500 radnika i ima osam fabrika širom Evrope. Godišnje preradi oko 80.000 tona različitih vrsta povrća, od toga je samo u Njemačkoj krastavca-kornišona oko 30.000 tona.

Novootvoreni poslovni objekat u Kozarskoj Dubici ukupne je površine 2.000 metara kvadratnih. U istom je smještena oprema za otkup, sortiranje i skladištenje povrća sa instalirane 4 hladnjače u kojima se dnevno može uskladištiti 150 tona. Uložena vrijednost novca je preko 3 miliona konvertibilnih maraka.

Kompanija Carl Kühne zaključuje ugovore o kooperantskoj saradnji sa oko 300 poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Kozarska Dubica i istima obezbjeđuje sadnice, repromaterijal kao i stručnu savjetodavnu uslugu. Pouzdan je partner poljoprivrednim proizvođačima koji uz svoj trud, rad i zalaganje proivode povrće krastavce kornišone koje kompanije Kühne otkupi, sortira i skladišti do daljeg transporta u Njemačku gdje se vrši proizvodnja finalnih gotovih proizvoda – kiseli program.

U narednom periodu planovi rukovodstva kompanije Kühne su proširenje proivodnje, otvaranje savremene poljoprivredne apoteke i zapošljavanje novih radnika.

Domaćin svečanog otvaranja kompanije Carl Kühne je Direktor kompanije za BIH Herald Fajling sa rukovodstvom iz Njemačke i zaposlenim radnicima, a svečanom otvaranju su prisustvovali i Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić, načelnik optine Kozarska Dubica Radenko Reljić, predstavnici Njemačke Privredne komore u BiH i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

Leave a Reply