SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMJENA REPUBLIKE SRPSKE

Vodeći spoljnotrgovinski partneti Republike Srpske, poslije država članica Evropske unije, su zemlje potpisnice CEFTA Sporazuma. Učešće CEFTA regiona u ukupnoj robnoj razmjeni koju Republika Srpska ostvaruje sa inostranstvom, u prosjeku godišnje iznosi oko 20%.

U cilju praćenja realizacije Sporauzma o izmjeni i pristupanju centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006), te trendova i strukture spoljnotrgovinske razmjene između Republike Srpske i zemalja CEFTA-e, stručne službe PKRS-a izrađuju kvartalne i godišnje preglede trgovinske razmjene RS i CEFTA regiona.

Informacija o spoljnotrgovinskoj razmjeni Republike Srpske i zemalja potpisnica CEFTA Sporazuma obuhvata osnovne podatke o robnoj razmjeni Republike Srpske i CEFTA regiona, gdje su kroz tabelarne preglede prikazani osnovni pokazelji robne razmjene (izvoz, uvoz, obim i saldo robne razmjene, pokrivenost uvoza izvozom), stope promjene u odnosu na posmatrani period prethodne godine, te struktura i učešće robne razmjene Republike Srpske u ukupnim vrijednostima, na nivou entiteta i na nivou BiH.[/vc_column_text]

[/vc_column]

Željka Milić

Stručni saradnik

Centar za upravljanje projektima i analize

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-138

+387 51 493-126

[/vc_row]
www.imlux.com.ua/ekspress-likvidatsiya/
http://love-shop.com.ua/catalog/mastrubatory
avtomaticheskij-poliv.com.ua

 

Print Friendly