Prilike za partnerstvo

Stalna izložba kineskih kompanija na sajmu u Budimpešti

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

CECZ – Centralno evropska trgovinska i logistička zona otvorila je Linyi grad – izložbu kineskih proizvoda u izložbenom centru u Budimpešti. Izložbu proizvoda je moguće psjetiti svaki radni dan od 8:30 do 11:30 i od 13:30 do 16:00. Organizatori pozivaju kompanije, trgovce i distributere koji su zainteresovani za uvoz roba iz Kine da posjete ovaj događaj.

Kategorije proizvoda uključuju: građevinu, kuća i vrt, građevinske alate, oprema za ljubimce, igračke, porculanske proizvode, i dr.

Adresa: 1152. Budapest, Szentmihályi út 171. Experience Center 2. floor, Hungary.

Prethodna rezervacija obilaska je obavezna a možete je poslati na mejl: info@cecz.eu.

Privredno društvo “Translogistika” d.o.o. traži poslovne partnere u oblasti proizvodnjom peleta ili prerade drveta

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Privredno društvo “Translogistika” d.o.o.  Leningradskaja obl., INN 4703164031 traži poslovne partnere u oblasti proizvodnjom peleta ili prerade drveta sa visokom dodatom vrednošću, odnosno, odnosno privredna društva koja se bave sušenjem drvne građe do vlažnosti za nameštaj (6-8%), a istovremeno dobijaju, kao rezultat proizvodnje gotovih proizvoda, prilično velike količine suve piljevine. Više infomracija možete dobiti na broj 051/493-123 ili gordanas@komorars.ba

Njemačka kompanija traži proizvođača standardnih paleta

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Njemačka kompanija traži proizvođača standardnih paleta (kao što su euro palete/CP palete), ali prije svega specijalnih drvenih paleta za dugotrajno korištenje. Proizvodite prema zadatim crtežima I standardima (npr. sušenje prema IPPC, mehanička proizvodnja). Po potrebi rado će vas podržati svojim znanjem i iskustvom u području automatizacije vaše proizvodnje. U prilogu ćete pronaći crtež jednog od proizvoda. Za više informacija obratite se na mail adresu: nerma.salihovic@ahk.ba

Upitnik – Proizvodnja paleta

Nacrt palete

Zemljište

Njemačka kompanija traži pogodnu lokaciju za investiranje

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Njemačka kompanija traži pogodnu lokaciju za investiranje i najam ili kupovinu poslovnog zemljišta (sa poslovnim prostorom) u BiH.

Osnovni kriteriji su raspoloživost površine od 20.000 m², kao I potencijal radne snage. Planirano je zapošljavanje cca 2.500 radnika.

Molimo sve zainteresirane ponuđače da ispune priloženu excel-tabelu na engleskom jeziku (opcionalno lokalnom jeziku) i pošalju najkasnije do srijede 10. Augusta 2022 na e mail nerma.salihovic@ahk.ba.

Profil lokacije

Upitnik – Poslovna lokacija

„Javen Advertizing“ iz Bitolja traži poslovne partnere

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Od Ambasade Sjeverne Makedonije dobili smo informaciju o kompaniji „Javen Advertizing“ iz Bitolja, koja se bavi izradom softverskih rješenja, web stranica i drugih digitalnih usluga po narudžbi domaćih i međunarodnih klijenata. Kompanija je verifikovani Edukativni centar za obuku više od 1000 polaznika, a pokrenuli su i inicijativu za automatizaciju stambenih i poslovnih prostora sa pametnim uređajima i upravljanjem putem jedne aplikacije.

Za više informacija i eventualnu saradnju, možete se obratiti kompaniji direktno na http://javenmk.com

slika za sajt

Srednjoevropska logistička i industrijska zona

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Mađarska je glavna kineska destinacija za investiranje u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a Srednjoevropska logistička i industrijska zona nacionalni je ključni projekat mađarske Vlade, kao odgovor na inicijativu „Pojas i put“. Ukupna investicija projekta od 200 miliona evra uključuje nadogradnju i rekonstrukciju ukrajinsko-mađarske pretovarne luke širokog koloseka i podržana je izgradnjom industrijske zone u njenom okruženju.

Prva faza industrijske zone pokriva površinu od 400 hektara, a preduzeća koja se pridružuju zoni mogu uživati u sledećim prednostima i preferencijalnim politikama:
* Zona ima kompletnu infrastrukturu, visokokvalitetnu logistiku i skladištenje, efikasne i pogodne transportne rute
* Proizvodi koji su ovde sastavljeni smatraju se proizvedenim u EU, izbegavajući carinske barijere
* Kvalitetna radna snaga i niski troškovi radne snage u EU
* Visoke državne subvencije, bespovratne državne subvencije do 40% od ukupne investicije
* Povlašćena poreska stopa, smanjenje poreza na dobit do 80% za 12 godina plaćanja poreza

SLika 2  23

2021-CELIZ-Latinic- new

Saradnje sa privrednim subjektima iz Bosne i Hercegovine u oblasti internet prodaje naših proizvoda na tržištu SR Njemačke

By | Prilike za partnerstvo | No Comments

Kompanija „Xerex International Trading“ se, kao članica Privredne komore Dizeldorfa, obratila za pomoć prilikom uspostavljanja saradnje sa privrednim subjektima iz Bosne i Hercegovine u oblasti internet prodaje naših proizvoda na tržištu SR Njemačke.

Naime, prema podacima koje nam je dostavilo Ministarstvo inostranih poslova BiH, ova kompanija je osnovana 2005. godine, a sprecijalizovana je upravo za B2B internet prodaju. Pružaju usluge stranim kompanijama na njemačkom tržištu i to na način da potencijalni kupci mogu pronaći sve proizvode na internetu, te se svaki zahtjev prvo obrađuje a zatim i dostavlja prodavcu. Nakon zakključivanja kupoprodajnog ugovora, otprema se roba, a usluge su, kako se navodi, podržane ciljanim mrežnim marketingom.

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju na kontakte jelenat@komorars.ba i gordanas@komorars.ba

goga 2

Prodaja građevinskih objekata

By | Energetika i rudarstvo, Prilike za partnerstvo | No Comments

Prodaja građevinsksih objekata, Saračica Banja Luka.

Hala 1 –  1137,20 m2, dimenzija obejkta D=57,00 m, Š=21,00 m, spratnost P

Hala 2 – 1296, 80 m2, dimenzije objekta D= 65,00 m, Š=21,00 m, V=8 m i 16 m Spratnost P

Upravna zgrada –  253,90 m2, dimenzije objekta D=10,30 m, Š= 7,20 m, spratnost P+2+Mgoga 1

Stambeno – poslovni objekat: 228,60 m2, dimenzije objekta D=14,20 m, Š=9,20 m, spratnost P+M

Vanjsko uređenje sa infrastrukturom ( sve podzemne: instalacije vodovod i kanalizacija, protupožarna mreža, saobraćajnice, parkinzi, zelene površine…) – 11328,70 m2, V=2,2 m

Željezna ograda, dužina 290 m

Godine izgradnje: 2001.

Vrsta objekata: stalni

Vlasništvo svih objekata je 1/1

Detaljnije informacije o objektima možete dobiti na kontakte gbunic@yahoo.com ili 065/513-073.

Solarna energija

Njemački proizvođač iz oblasti drvne industrije traži nove dobavljače

By | Energetika i rudarstvo, Prilike za partnerstvo | No Comments

Njemački proizvođač iz oblasti drvne industrije (https://www.noelle-profi-brush.de/) traži nove poslovne partnere u Bosni i Hercegovini.

Njemačka kompanija traži nove dobavljače koji mogu proizvoditi metle i četke od bukovog drveta druge i treće klase (vidi fotografije proizvoda u prilogu).

Zainteresovane kompanije iz BiH iskazuju svoj interes za saradnju ispunjavanjem priloženog upitnika u excel formatu koji je potrebno dostaviti isključivo na e-mail mirza.karahodza@ahk.ba najkasnije do petka, 06.09.2019. godine.

Kontakt osobe u Privrednoj komori Republike Srpske su Gordana Višekruna i Jelena Rodić (051 222 986, gordanas@komorars.ba i jelenat@komorars.ba).

Upitnik

Gordana Višekruna

Centar za internacionalizaciju poslovanja

Rukovodilac Centra

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-123

+387 51 493-126

Jelena Rodić

Stručni saradnik

Centar za internacionalizaciju poslovanja

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-123

+387 51 493-126

Print Friendly