U sklopu saradnje Privredne komore Republike Srpske i Vanjskotrgovinske komore BiH sa Švicarskim programom za promociju uvoza u Švicarsku i EU – SIPPO, obavještavamo Vas da je u pripremi ‘Studijska posjeta’ Međunarodnom sajmu komponenti i elemenata za industriju namještaja i uređenje interijera –  ZOW, Bad Salzuflen – SR Njemačka.  Posjeta će trajati od 5. do 8. februara 2018. godine. Sajam ZOW 2018 je poseban format promotivnog događaja koji je pozicioniran između klasičnog sajma i platforme za poslovne susrete. Tu izlagači iz Njemačke i drugih evropskih zemalja mogu u potpunosti biti fokusirani na direktne kontakte i razmijeniti iskustva u, za to prilagođenoj atmosferi.

U okviru posjete sajmu ZOW, naš partner SIPPO će za bh. učesnike organizirati i snositi troškove za:

  • Obilazak sajma sa stručnim konsultantima SIPPO-a;
  • Workshop za učesnike programa, o relevantnim temama vezano za njemačko tržište i sajam ZOW;
  • B2B sastanke na sajmu između bh. kompanija i potencijalnih partnera (na bazi profila prijavljenih bh. firmi) i eventualno posjete firmama u okolini;
  • Zajedničku večeru za sve učesnike;
  • Transfer od aerodroma Hanover do hotela u Bad Salzuflenu, te nazad.

Kompanije snose sve troškove puta za svoje predstavnike: povratnu avio-kartu do Hanovera (orijentaciona cijena na današnji dan iz Sarajeva do Hanovera i nazad, je oko 670 KM); smještaj (hotel koji preporučuje SIPPO po cijeni od 135 EUR/ noćenje s doručkom); lokalni transport u Bad Salzuflenu, lično putno osiguranje, ishrana, drugi personalni troškovi, te ulaznica za sajam – ako se kupuje na licu mjesta (NB: ulaznicu je moguće naručiti unaprijed na web-stranici sajma, i u tom slučaju je besplatna).

U posjeti može sudjelovati maksimalno 5 bh. kompanija (jedan predstavnik po firmi) koje zadovoljavaju sljedeće KRITERIJE:

  • Prisutne su na međunarodnom tržištu tj. imaju iskustvo u izvozu;
  • Dobavljači su komponenti na bazi drveta za industriju namještaja (npr. ploče od punog drveta, lijepljene ploče, ostali drveni dijelovi za namještaj);
  • Imaju proaktivan pristup i interes za razvijanje poslovnih kontakata i dugoročnu saradnju;
  • Kompanija je u domaćem vlasništvu;
  • Predstavnik kompanije koji će učestvovati u posjeti govori engleski jezik i može donositi poslovne odluke.

 

 

Gordana Višekruna

Centar za internacionalizaciju poslovanja

Rukovodilac Centra

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-123

+387 51 493-126

Jelena Rodić

Stručni saradnik

Centar za internacionalizaciju poslovanja

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-123

+387 51 493-126

Print Friendly