Milići: Otvoreni pogoni za proizvodnju namještaja

Milići drvopreradaPuštanjem u rad rekonstruisanih i novoizgrađenih objekata fabrike za proizvodnju namještaja u sektoru „Drvoprerada“, u koje je uloženo 1,5 miliona KM, kompanija „Boksit“ iz Milića obilježila je Dan kompanije i 57 godina rada.
Od navedenog iznosa, 500.000 KM su sredstva kompanije, dok je 1.000.0000 KM kredit „Sberbanke“, rekao je izvršni direktor u sektoru „Drvoprerada“ Slaviša Lukić na ceremoniji svečanog otvaranja, kojoj je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.
Lukić je dodao da je prije dvije godine, u rekonstruisanim objektima bivše pilane „6. avgust“, koju je „Boksit“ nakon stečaja kupio, opremio i pokrenuo proizvodnju, puštena linija za proizvodnju masivnih ploča.
„U novoizgrađenim objektima koje smo otvorili danas, nabavkom 10 savremenih mašina i opremanjem sušara i magacinskih prostora, „Boksit“ stvara preduslove za proizvodnju robe šireg asortimana, kao što su komode, ormari, vitrine i drugi namještaj, koji su traženi na tržištu“, kaže Lukić.
Iz sektora „Drvoprerada“ najavili su da će raditi u dvije smjene, a do kraja godine iskazaće potrebu za još 50 radnika.
Nove i rekonstruisane proizvodne pogone u rad je svečano pustio predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić, koji je rekao novinarima da ulaganje u nove programe predstavlja budućnost ove kompanije.
„Računamo da će se investicije, koje su u prvom polugodištu iznosile 2.000.000 KM, do kraja godine udvostručiti. Ono što je veoma bitno, jeste da smo za ovih šest mjeseci zaposlili 75 novih radnika, a računamo da ćemo do kraja godine, kroz nove programe, zaposliti još 70 do 80 radnika“, rekao je Dukić.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić naveo je da je milićki „Boksit“ moćna kompanija, koja je „motor razvoja regije“.
„Mnogo porodica živi od „Boksita“ i ovo je samo jedan u nizu projekata koji unapređuju poslovanje i ja sam oduševljen time kako ova kompanije posluje“, dodao je Trninić.
Kompanija „Boksit“ je na veoma dobar način riješila i problem snabdijevanja fabrike kvalitetnim sirovinama, nakon što je u Milićima ponovo oformljeno samostalno Šumsko gazdinstvo.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply