Milomir Durmić: Ove godine zabilježen rast od devet odsto

Milomir_DurmicPredsjednik Skupštine osiguravajućih društava Republike Srpske Milomir Durmić izjavio je danas da je industrija osiguranja u Srpskoj u ovoj godini zabilježila rast od devet odsto u odnosu na prošlu godinu.
Nakon novogodišnje skupštine, koja se u Privrendoj komori RS organizuje na kraju svake godine radi sagledavanja stanja u ovoj djelatnosti, Durmić je rekao novinarima da sva osiguravajuća društva na tržištu osiguranja Srpske imaju adekvatan kapital i tehničke rezerve, kao i dozvolu za rad, te da mogu adekvatno da izvršavaju zakonom predviđene obaveze.
On je ocijenio da je ova godina za osiguravajuća društva bila „teška i turbulentna“.
Durmić je napomenuo da je početkom godine na snagu stupio Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju, da su dva nova osiguravajuća društva počela s radom, a da se kod dva društva desila transformacija i promjena vlasništva – kod „Bobar osiguranja“ i „Krajina osiguranja“.
„Ta transformacija u `Bobar osiguranju`, odnosno sadašnjem `Atos osiguranju` je uspješno završena, dok je bilo problema u `Krajina osiguranju`, zbog kojih je agencija za osiguranje uvela prinudnu upravu koja je još na snazi u tom osiguravajućem društvu“, rekao je Durmić.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply