Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske podržalo kampanju „Kupujmo domaće!“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podržalo je kampanju Privredne komore Republike Srpske „Kupujmo domaće!“, koju je Komora pokrenula prošle sedmice, u okviru projekta promocije domaće proizvodnje „Naše je bolje“.

S tim u vezi, Ministarstvo je uputilo dopis univerzitetima u Srpskoj.

– Molimo Vas da preko svojih internet stranica i socijalnih mreža (Facebook, Instagram, Twiter, Viber, Linkedin, i druge) podijelite ovu informaciju, te da prilikom organizacije onlajn nastave Vaši nastavnici obezbijede promociju ove akcije. Npr. da na početku prezentacija ili na kraju stoje poruke „Kupujmo domaće!“ i slično. Veliku i iskrenu nadu polažemo i u Vaše inovacije u promociji ove ideje, te drugo što mi nismo predložili u ovom dopisu. Očuvanje radnih mjesta u Republici Srpskoj nam je od izuzetnog značaja u ovom teškom trenutku i s toga molimo za punu podršku ovoj akciji Vas, članica Vaših cijenjenih institucija i osoblja – navedeno je u dopisu.

Podsjećamo, cilj kampanje jeste da se dodatno utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, jer kupovinom proizvoda iz Srpske jačamo naša privredna društva, zadržavamo postojeća i otvaramo nova radna mjesta, izdvajamo više novca za penzije, bolnice, škole, što je u vrijeme širenja virusa korona i njenog uticaja na privredu od izuzetne važnosti.

 

Print Friendly

Leave a Reply