Moguće otvaranje tržnog centra Srpske u Sankt Peterburgu

By 25. септембра 2015. Aktuelnosti, slide No Comments

Predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva Sankt Peterburga Elgiz KačSankt Peterburgajev izrazio je očekivanje da će se privredna saradnja između ovog grada i Republike Srpske razvijati i najavio mogućnost otvaranja tržnog centra Srpske u Sankt Peterburgu.
Kačajev je rekao da je privredna delegacija iz Sankt Peterburga pozvala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da u decembru učestvuje na Sveslovenskom forumu u ovom gradu.
On je sinoć prilikom posjete delegacije banjalučkom selu Piskavica izrazio zadovoljstvo utiscima iz Republike Srpske i najavio njenu promociju u medijima iz Sankt Peterburga.
„Utisci su odlični, a mi nemamo posebnu tradiciju kao što je srpska krsna slava. Ona je fascinantna i mislim da će srpski narod uvijek biti snažan jer ima takve običaje“, rekao je Kačajev.
Kada je riječ o turističkoj saradnji između Sankt Peterburga i Republike Srpske, Kačajev je napomenuo da će ruska delegacija po povratku imati mnogo toga da kaže o ponudi Republike Srpske.
„Postoji ruska poslovica koja kaže da je bolje jednom vidjeti nego sedam puta čuti. Nadamo se da ćemo razvijati odnose između Sankt Peterburga i Republike Srpske i možda bismo eventualno otvorili tržni centar Republike Srpske u ovom gradu“, rekao je Kačajev.
Ruskoj delegaciji sinoć su u Piskavici predstavljeni tradicionalni narodni običaji, krsna slava i specijaliteti tradicionalne kuhinje.
U privrednoj delegaciji iz Sankt Peterburga nalaze se i predstavnici desetak ruskih kompanija, među kojima su „Instrem“ /distribucija tekstilnih proizvoda/, „Maršal“ /građevinski radovi/, trgovinska kuća „Neva SPB“ /isporuka hrane/, „Petrobalt-SPB“ /proizvodnja rezane građe/, „Titan“ /izdavačka djelatnost, organizatori konferencija, sajmova/, „KomGruz“ /usluge transporta/, te predstavnici Gradskog turističkog informacionog biroa.
Organizatori posjete delegacije ruskih privrednika Republici Srpskoj su Vlada i Privredna komora Srpske.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply