Održana prezentacija „Cloud servisi za efikasnije poslovanje“ M:tel a.d. Banja Luka

Danas je gransko udruženje za ICT u Privrednoj komori Republike Srpske sa kompanijom „M:TEL“ a.d. Banja Luka održalo prezentaciju i radionicu “Cloud servisi za efikasnije poslovanje” u Velikoj Sali Privredne komore RS koja je bila namijenjena svim poslovnim subjektima, javnim institucijama i organizacijama, privatnim kompanijama, start-up preduzećima kao i zahtjevnijim pojedincima. Prezentaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika domaćih privrednih društava, institucija i agencija.

Sekretar granskog udruženja za ICT, Slobodan Dragičević je na početku istakao:

„I ovo je jedna od aktivnosti u radu našeg udruženja kojom želimo uspostaviti najbolje i interaktivne odnose sa domaćim kompanijama, želimo povezati IT sektor sa ostalim granama privrede i omogućiti da se nove tehnologije primjenjuje na najbolji mogući način, sa uštedama primjenom digitalnih servisa, koji vode u pravcu razvoja digitalne ekonomije.

Popularnost Internet kolaboracije i umrežavanja, razvoj novih tehnologija, NPR: IoT, Industrija 4.0, digitalizacija uopšteno, traži kontinuirano unapređenje različitih opcija za korisnike i ona je nezaobilazna tema u razvoju i primjeni novih servisa.

Tako je i sa Cloud tehnologijom koja start-up, mikro, mala, srednja pa i velika privredna društva može potpuno digitalizovati i stvoriti resurse koji će napraviti uštedu i u tehničkom smislu kao i ljudskim resursima.

Mi smo ove trendove u prethodnom periodu pratili i različito reagovali a veliki giganti u IT-u su ovo doveli do praktičnih primjena. Očigledno je da se trebamo uključiti, digitalizovati ili potpuno zaostati!

A koliko znači lokalna podrška i partnerski odnos sa svakim klijentom, da li je WEB Hosting BIO najzastupljeniji način korišćenja domaćih Cloud servisa, kao i na koji način enterprise kompanije koriste Cloud usluge vidjeli smo danas u prezentaciji naših prijatelja iz M:Tel-a.“

Naši gosti su se osjećali lijepo i ugodno u prostorijama Privredne komore RS i Područne privredne komore BL i sekretar granskog udruženja za ICT gosp. Slobodan Dragičević, dipl.ing. je pozdravio i pozvao prisutne da nam se obrate za slične i drugačije projekte i da prenesu informacije u svoje institucije, privredna društva i ustanove.

Skupu se obratio i direktor Funkcije Informacionih Tehnologija, Direkcija za tehniku, u M:Tel-u gosp. Zoran Bugarski a prezentacije su auditorijumu prezentovali Srđan Bundalo, dipl.ing. i Zlatko Babić, dipl.ing.

Print Friendly

Leave a Reply