Na poslovnom druženju privrednica i preduzetnica RS prestavljen rad Savjeta za preduzetništvo žena PK RS i projekat „Engage, inspire, empower – Women in Business“

  • Početna
  • 9
  • Početna
  • 9
  • Aktuelnosti
  • 9
  • Na poslovnom druženju privrednica i preduzetnica RS prestavljen rad Savjeta za preduzetništvo žena PK RS i projekat „Engage, inspire, empower – Women in Business“

19.06.2024.

Danas je, u vinariji Jungić, u Čelincu, održano poslovno druženje privrednica i preduzetnica Republike Srpske, na kojem je predstavljen rad Savjeta za preduzetništvo žena PKRS u proteklom periodu i projekat „Angažovati, inspirisati, osnažiti – Žene u Biznisu“ („Engage, inspire, empower – Women in Business“).

Na današnjem susretu, razgovarano je i o mnogim važnim temama i izazovima u preduzetništvu žena.

Preduzetništvo žena veoma je bitno za ekonomski razvoj Srpske, s obzirom na to da privrednice stvaraju nove poslove za sebe, ali i za druge, učestvuju u rješavanju mnogih privrednih problema, kao i u iskorištavanju preduzetničkih mogućnosti.

Na početku događaja prisutnima se obratila predsjednica Savjeta za preduzetništvo žena PKRS Dragana Kokot, koja je istakla osnovni cilj samog projekta, a to je uspostavljanje efikasnog ekosistema koji će pružiti podršku ženama u biznisu, donošenjem sistemskih mjera podrške na svim nivoima vlasti, te osnaživanjem žena kroz edukaciju, umrežavnje i promociju.

Projekat „Women in Business“ provodi i sufinansira Ambasada Švajcarske u BiH, preko četiri partnerske organizacije, a jedna od njih je i Privredna komora RS. Projekat je počeo sa implementacijom 01.12.2023. godine i trajaće naredne četiri godine, tokom kojih će se provoditi brojne aktivnosti, sa ciljem jačanja kapaciteta privrednih društava, kojima rukovode žene u Republici Srpskoj i BiH.

Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini

#AmbasadaSvicarskeuBIH