Informacija o Projektu „NAŠE JE BOLJE“ u 2011. godinu

Privredna komora Republike Srpske, već treću godinu za redom, realizuje Projekat promocije domaće proizvodnje „NAŠE JE BOLJE“.
Projekat je dao rezultat u povećanju prodaje domaćih proizvoda, ali i ostvario pozitivne reakcije od strane i proizvođača i potrošača, kao i predstavnika relevantnih institucija.
U 2011. godini, Komora je nastavila sa svim započetim aktivnostima Projekta, promocijama u velikim tržnim centrima i malim trgovinskim radnjama, organizovanjem seminara, prezentacijama na turističkim i sajamskim manifestacijama.
U cilju podizanja svijesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, dijeljenjem promotivnih letaka i označavanjem polica na kojima se nalaze domaći proizvodi u tržnim centrima, Komora je organizovala promocije u banjalučkim tržnim centrima „Tempo“ i „MERCATOR“, u TC „Tempo“ u Istočnom Sarajevu, TC „BINGO“ Prijedor i Novi Grad, tržnim centrima u Derventi i Šamcu. S obzirom da se nagrađivanje potrošača pokazalo kao veoma produktivno i stimulativno, pa su i ove proDani pčelarstvamocije praćene nagrađivanjem kupaca na dan promocije Projekta u tržnom centru – kupac uz određeni broj kupljenih proizvoda dobijao je na poklon adekvatan domaći proizvod.
Zajedno sa područnim privrednim komorama, Privredna komora Republike Srpske je i tokom 2011. godine promovisala Projekat na devet sajamskih manifestacija.
U 2011. godini Projekat promovisan je i na tri turističke manifestacije: “DANI ZIME“ na planini Kozara, „Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela” u Novom Gradu i Berzi turizma i ugostiteljstva „U susret zimi 2011/2012“, u Hotelu Bistrica, na Jahorini.
Drugu godinu za redom, u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, realizovana je promocija Projekta u okviru Svjetskog dana hrane, u banjalučkom parku „Petar Kočić“, gdje je 25 preduzeća izložilo svoje proizvode.
ZajednickaNa Manifestaciji „Izbor najuspješnijeg preduzeća u privredi Republike Srpske“, Komora je nagradila15 privrednih društava za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda.
U organizaciji Područne privredne komore Banja Luka, održan je seminar „HACCP sistem i njegova primjena u restoranima i kuhinjama“.
S ciljem intenziviranja aktivosti u vezi sa realizacijom Projekta, Komora je organizovala slijedeće aktivnosti:

  • „Dan brendova Republike Srpske“ na platou ispred TC Frukta trejda – Hiper kort u Banjoj Luci;
  • Karavan domaćih proizvoda u Bijeljini – Na gradskom trgu u Bijeljini.

Nagradna igra

Od 01.12.2011. godine do 12.01.2012. godine, organizovana je Velika nagradna igra „Kupujmo domaće – Proizvedeno u Srpskoj“, koja je, osim promocije roba široke potrošnje, imala za cilj i promociju drugih grana privrede, poput turizma, proizvodnje namještaja i građevinarstva.
Nagradna igraGlavna nagrada bila je montažno drvena kuća „Steco centra” d.o.o. Bijeljina „Balkanika“, sa stolarijom – „Fagus“ d.o.o. Kotor Varoš. Ostale nagrade bile su: pet komada namještaja, pet vikend aranžmana za dvoje u turističkim centrima RS i 352 vrijedna paketa domaćih proizvođača.
U 2011. godini zabilježeno je 15 medijska istupa, od čega: četiri gostovanja na televiziji, pet konferencija za novinare, dvije izjave za štampane medije, tri televizijske izjave i dvije izjave za radio stanice.
Reklamnu kampanju povodom nagradne igre podržao je RTRS, kao generalni medijski pokrovitelj, a medijski sponzori su RTV Istočno Sarajevo, Dnevne novine „Fokus“, te radio stanice „Bobar“, „Uno“ i „Kontakt“.

Print Friendly