Informacija o Projektu „NAŠE JE BOLJE“ u 2014. godinu

U cilju promocije i povećanja prodaje proizvoda iz Srpske, te uticaja na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, Privredna komora Republike Srpske je i u 2014. godini, šestu godinu zaredom, nastavila sa aktivnostima Projekta „NAŠE JE BOLjE“, a realizovano je sljedeće:

Zajednicka111Na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013. godinu“, u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda, dodijeljeno je 12 priznanja preduzećima iz Srpske.

Svjetski dan hranePetu godinu zaredom, u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, realizovana je promocija Projekta u okviru Svjetskog dana hrane (16.10.2014. godine). Ove godine, Svjetski dan hrane je obilježen u vrtiću „Bubamara“ na Palama i vrtiću „Naša radost“ u Trebinju. Ovim projektom se nastoje promovisati kvalitetni domaći proizvodi, te podići svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda. Tokom radionice, u kojoj su aktivno učestvovala i djeca, održano je predavanje o zdravoj hrani i domaćim proizvodima, ali i izboru pravilne i raznovrsne ishrane za djecu, prevenciji gojaznosti i sprečavanju nastanka hroničnih bolesti.

U saradnji sa područnim privrednim komorama, Projekat je promovisan i na sajmskim i turističkim manifestacijama u Republici Srpskoj.

S obzirom da su ovu godinu, između ostalog, obilježile i katastrofalne poplave koje su zadesile Republiku Srpsku, fokus realizacije Projekta, u 2014. godini, bio je na isključivom angažovanju domaćih privrednih društava za učešće u „vaučer modelu“, o čemu je detaljno opisano u dijelu koji se odnosi na projekat obnove poplavljenih područja Srpske.

Print Friendly