Nova digitalna platforma za brži put do informacija

Početna 9 Aktuelnosti 9 Nova digitalna platforma za brži put do informacija

21.03.2023.

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske održana je završna konferencija projekta „Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća (MSP) u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, koji je realizovan u proteklih 18 mjeseci. Cilj projekta bio je unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19.

Evropska unija i SR Njemačka zajedno su podržali ovaj projekt u okviru šireg Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery projekta, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Privredna komora je u proteklom periodu razvila novu elektronsku platformu i Viber zajednicu „InfoBiz PKRS“ (www. https://infobiz.komorars.ba), sa ciljem unapređenja informisanosti privrede i komunikacije sa komorskim sistemom. Korištenjem ove platforme privrednici su u mogućnosti da se na brži i jednostavniji način informišu i učestvuju u aktivnostima Komore. Korisnici platforme imaju, na jednom mjestu, pregled propisa u proceduri i onih koji su stupili na snagu, a koji su značajni za privredu, zatim pregled javnih poziva objavljenih za sufinansiranje poslovnih aktivnosti, aktuelnih edukacija, B2B susreta i drugih komorskih aktivnosti.

Pored glavnog rezultata našeg projekta, odnosno kreirane platforme „InfoBiz PKRS“, koja do sada ima preko 30.000 posjeta, u okviru ovog projekta realizovano je i sedam bestplatnih edukacija na kojem je prisustvovalo više od 400 učesnika, iz 215 preduzeća. Održani su i B2B susreti u metalskoj i drvnoj industriji, te u sektoru turizma.

Takođe, Privredna komora Republike Srpske je kroz ovaj projekat pokrenula i novi kanal digitalne komunikacije sa privrednicima putem Viber zajednice, kako bi svi zainteresovani mogli da prate najbitnije informacije iz domena aktuelne pravne regulative i pristupa finansiranju. Viber zajednici se moze pristupiti putem linka InfoBiz PKRS on Viber.

Nakon uspješno realizovanog projekta i postignutih rezultata Privredna komora Republike Srpske nastaviće da pruža podršku privrednim društvima kroz unaprijeđenje i digitalizaciju usluga Komore.

EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Više informacija o EU4Business Recovery projektu na: www.eu4business.ba.