Objavljen Javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani su Uredbom o postupku dodjele podsticaja za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati sprovođenje digitalne transformacije poslovanja.

Digitalna transformacija obuhvata primjenu informaciono-komunikacioih tehnologija u svim aspektima poslovanja, kao i oblasti kao što su: digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, digitalni marketing, digitalizacija nabavki, digitalizacija prodajnih procesa i slično.

U okviru sprovođenja projekta digitalne transformacije priznaju se sljedeće aktivnosti:

  • Nabavka i uvođenje odgovarajućih softverskih i pratećih hardverskih rješenja za: upravljanje poslovnim procesima, poslovnu analizu, odnose sa kupcima (CRM), upravljanje resursima poslovnih subjekata (ERP) i slično,
  • nabavka i kreiranje digitalnih platformi za prodaju proizvoda, koje obuhvataju veb-prodavnica I onlajn marketing.

Ukupan iznos sredstava, koja se dodjeljuju privrednim subjektima po javnom pozivu iznosi 120.000 KM. Sredstva su namjenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti prerađivačke industrije.

Podsticajima se sufinansira 80% od opravdanih ulaganja koja podnosilac zahtjeva ima na realizaciji projekta. Maksimalna vrijednost podsticaja koja se može dodjeliti korisniku podsticaja iznosi 20.000 KM.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, a prijave sa potrebnom dokumentacijom moguće je slati i putem pošte na adresu Ministarstva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-909 ili mejl: m.acimovic@mpp.vladars.net .

Print Friendly

Leave a Reply