Održan onlajn događaj „Digitalizacija u turizmu WB++“

Privredna komora RS i gransko udruženje za ICT u saradnji sa partnerima EUNORS konzorcijuma i WB++ inicijativom (West Balkans +Slovenia +Croatia), danas je održala regionalni onlajn „pič-meč“ događaj za mala i srednja privredna društva na temu „Digitalizacija u turizmu“.

Događaj WB++ zajednička je inicijativa partnera iz zemalja zapadnog Balkana (+Slovenija +Hrvatska) s ciljem povezivanja privrednih društava i jačanja partnerstva i povezivanja u regiji.

Na događaju je učestvovalo 15 privrednih društava iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, S. Makedonije i Bosne i Hercegovine, od kojih 4 iz Republike Srpske: Lanaco d.o.o. Banja Luka, Maxcode d.o.o. Bijeljina, Page d.o.o. Istočno Sarajevo i Antena-Net d.o.o. Teslić.

Događaj je bio prilika za upoznavanje sa preduzećima iz regije, umrežavanje i pronalazak budućih partnera, predstavljanje svojih digitalnih rješenja, te upoznavanje sa mogućnostima koje Evropska mreža preduzetništva (EEN) i FINNO platforma mogu pružiti u razvoju poslovanja.

Ovo je prvi događaj na kojem su predstavljeni softverski alati i rješenja u procesu digitalizacije u sektoru Turizma, te se očekuje nastavak ovakvih događaja za ostale sektore privrede. U toku događaja su organizovane sobe za sastanke sa privrednim društvima i učesnicima, kojih je bilo oko 200.

 

Evropska mreža preduzetništva sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, koja pruža odlične kontakte i veze u 54 zemlje te povezuje preko 3.000 stručnjaka iz različitih područja na lokalnom i internacionalnom nivou. Putem platforme FINNO nude se besplatne usluge savjetovanja za izvore finansiranja inovacija, internacionalizaciju i rast poslovanja.

Print Friendly

Leave a Reply