Održan seminar „Elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura (KUF i KIF)“

By 2. децембра 2019. Novosti iz Komore, slide No Comments

kif i kufPredstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH prezentovali su danas, na seminaru „Elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura (KUF i KIF)“, koji je Privredna komora RS u saradnji sa UIO BiH, organizovala u Banjoj Luci, informacije o tehničkim preduslovima koje privredna društva moraju ispuniti za neometano dostavljanje zahtjevanih evidencija na portal UIO e-Porezi.

Naime, u toku 2020. godine svi obveznici, koji su u sistemu PDV-a u BiH, imaće obavezu da prilagode svoje informacione sisteme za elektronsko dostavljanje evidencija o nabavkama (KUF) i evidencija o isporukama (KIF), na elektronski portal UIO BiH, u cilju bržeg i efikasnijeg komuniciranja, te smanjenja troškova poslovanja.

Takođe, od početka 2020. godine privredna društva imaće mogućnost da iz svojih kancelarija, elektronskim putem, podnose Zahtjeve za izdavanje uvjerenja o izmirenem obavezama po osnovu indirektnih poreza. Kroz primjere u sistemu, oko 100 učesnika seminara imalo je  priliku da vidi svaki korak nove procedure, koja će domaćim kompanijama u narednoj godini uštediti i vrijeme i novac.

Print Friendly

Leave a Reply