Održan seminar „Incoterms 2010“

By 23. новембра 2018. EEN, Novosti iz Komore, slide No Comments

Privredna komora Republike Srpske, kao članica Konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, organizovala je danas u Banjoj Luci seminar „Incoterms 2010“.

Incoterms 2010 su pravila Međunarodne trgovinske komore (ICC, Pariz) za korišćenje termina u unutrašnjoj i međunarodnoj trgovini. Pozivanje na pravilo Incoterms 2010 u kupoprodajnom ugovoru jasno definiše odgovarajuće obaveze ugovornih strana i smanjuje rizik nastajanja pravnih komplikacija. Incoterms pravila postoje od 1936. godine i revidiraju se na 10 godina u skladu sa novim tendencijama u međunarodnoj trgovini i predstavljaju dio priznatog kanona kojim se definišu obaveze kupaca i prodavaca.

Predavač na seminaru je ovlašteni i sertifikovani ekspert za međunarodnu špediciju i transport, akreditovan od strane Međunarodne trgovinske komore iz Pariza.

Seminar je namijenjen organizacijama koje se na bilo koji način bave unutrašnjom i međunarodnom trgovinom i koji koriste Incoterms pravila kao osnovni priručnik kako bi uspješno obavili posao (uvoznici, izvoznici, prevoznici, osiguravajuće kuće, banke, itd.).

Print Friendly

Leave a Reply