Održan seminar: „Ključevi finansijskog menadžemnta“

seminarAnalizira ključeva finansijske snage, mogućnosti rasta kroz upravljanje finansijama, uzroka finansijske nestabilnosti preduzeća i postupka otklanjanja loše finansijske pozicije, unapređenje postojeće snage preduzeća, kako bi razumjeli svoje finansije i upravljali finansijama za stabilnost i rast biznisa, bile su teme trening radionice „Ključevi finansijskog menadžmenta“, koja je održana 19. i 20. oktobra u Prirvednoj komori Republike Srpske.

Učesnici ovog seminara, koji je organizovavao EBRD i Privrenda komora RS, imali su priliku doći do odgovora na pitanja zašto je bitno finansijsko planiranje naspram knjiženja računovodstvenih događaja, kako da analiziraju finansijske izvještaje i razumiju sve aspekte poslovanja, ali i kako da prepoznaju simptome i spriječe uzroke nelikvidnosti i gubitaka, te propadanja biznisa, pripreme finansijske izvještaje za upravljanje i analizu stanja i menadžment rutine, ali i da budu svjesni ključnih vještina za pristup finansijama.

Trening je razvila EBRD i namijenjen je ženama koje su direktori, osnivači firmi, članovi menadžmenta malih i srednjih preduzeća i imaju osnovno znanje o finansijama, ali žele stručno usavršavanje u oblasti finansijskog menadžmenta. Trening je bio interaktivan i uključivao je vježbe i primjere iz stvarnog života i vodio je polaznike od početka do kraja kroz finansije preduzeća.

Treneri su iskusni stručnjaci za finansije, koji dobro znaju kakvu pozitivnu promjenu može donijeti kvalitetan finansijski menadžment, Alma Nefić i Aleksandar Dodik.

Print Friendly

Leave a Reply