Održana obuka za elektronsko podnošenje poreskih prijava

By 4. марта 2019. Nekategorizovano No Comments

pkrs i pursPrivredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banja Luka i Poreska uprava Republike Srpske organizovali su danas, u prostorijama Komore u Banjoj Luci, obuku poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu.

Događaj je privukao veliki broj poreskih obveznika iz banjalučke regije koji su se interesovali za ovu novinu u radu Poreske uprave Republike Srpske u narednom periodu. Iz tog razloga, veliki broj njih je aktivno učestvovao u ovoj edukaciji, i tražio određena pojašnjenja, te su im predstavnici Poreske uprave RS svo vrijeme bili na raspolaganju.

Inače, ova aktivnost je započela prošle sedmice i organizovana je u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, a cilj je da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem. Planirano je da obuke traju po dva časa, a sastoje se od uvodnog dijela i same prezentacije ove nove mogućnosti za poreske obveznike, ali i od praktičnog primjera podnošenja poreske prijave elektronskim putem, gdje svi prisutni mogu da dobiju potrebne informacije i otklone eventualne nejasnoće.

Obuke će biti nastavljene i narednih dana širom Republike Srpske i biće održane sutra u Prijedoru i Bijeljini, dok će u četvrtak 7. marta biti održana u Trebinju, a u petak 8. marta u Doboju. Precizan raspored, vrijeme i mjesto održavanja obuka  objavljen je na internet stranici Poreske uprave www.poreskaupravars.org.

Leave a Reply