Održana online edukacija: „Upravljanje finansijama“

Kroz zajedničku incijativu Privredne komore Republike Srpske, Udruženja za poduzetništvo i posao „LINK“ iz Mostara, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, održana je dvodnevna online edukaciju za preduzetnice na temu „Upravljanje finansijama“, u ponedjeljak i utorak, 21-22.12.2020. godine.

Edukaciju je pratilo 27 učesnica  iz različitih poslovnih subjekata, javnih institucija i udruženja, a realizovana je u okviru projekta  „Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija“ koji se finansira putem programa podrške „MATRA“- holandski fond za regionalna partnerstva.

Cilj edukacije bio je da polaznice, uz praktičnu analizu finansijskih izvještaja, dobiju osnovna saznanja o pravilnoj interpretaciji finansijskih indikatora i pokazatelja poslovanja, počevši od analize trendova u računu dobitka/gubitka u bilansu, strukturi i kretanju različitih vrsta novčanih tokova, do omjera i indikatora aktivnosti, likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, operativne i finansijske poluge, dodane ekonomske vrijednosti itd.

Predavač na edukaciji bila je Željka Pilipović Vuleta, dipl. ecc, forenzički računovođa i stečajni upravnik sa dugogodišnjim praktičnim iskustvom u privatnom, državnom i civilnom sektoru.

Print Friendly

Leave a Reply