Održana prezentacija „Cloud servisi za efikasnije poslovanje“

Udruženje za IKT u Privrednoj komori Republike Srpske i kompanija „M:tel“ a.d. Banja Luka organizovali su danas prezentaciju i radionicu „Cloud servisi za efikasnije poslovanje“.

Cloud servisi za efikasnije poslovanjePrezentacija, koja je održana u prostorijama Komore, izazvala je veliki interes predstavnika poslovnih subjekata, javnih institucija i organizacijama, privatnih kompanija, start-up preduzeća.

Sekretar udruženja za IKT u Komori, Slobodan Dragičević rekao je da je ovo jedna od aktivnosti u radu Udruženja koja ima za cilj uspostavljanje najboljih i interaktivnih odnosa sa domaćim kompanijama.

– Želimo povezati IT sektor sa ostalim granama privrede i omogućiti da se nove tehnologije primjenjuje na najbolji mogući način, sa uštedama, primjenom digitalnih servisa, koji vode u pravcu razvoja digitalne ekonomije – istakao je Dragičević.

Prema njegovim riječima, popularnost Internet kolaboracije i umrežavanja, razvoj novih tehnologija, npr. IoT, Industrija 4.0, digitalizacija uopšteno, traži kontinuirano unapređenje različitih opcija za korisnike i ona je nezaobilazna tema u razvoju i primjeni novih servisa.

– Tako je i sa Cloud tehnologijom koja start-up, mikro, mala, srednja, pa i velika privredna društva može potpuno digitalizovati i stvoriti resurse koji će napraviti uštedu i u tehničkom smislu kao i ljudskim resursima. Mi smo ove trendove u prethodnom periodu pratili i različito reagovali, a veliki giganti u IT-u su ovo doveli do praktičnih primjena. Očigledno je da se trebamo uključiti, digitalizovati ili potpuno zaostati – kazao je Dragičević.

Koliko je značajna lokalna podrška i partnerski odnos sa svakim klijentom? Da li je WEB Hosting BIO najzastupljeniji način korišćenja domaćih Cloud servisa? Na koji način enterprise kompanije koriste Cloud usluge vidjeli? Odgovore na ova pitanja dali su predstavnici kompanije M:tel.

Na prezentaciji su govorili direktor Funkcije Informacionih Tehnologija, Direkcija za tehniku, u kopaniji M:tel, Zoran Bugarski, Srđan Bundalo, dipl.ing. i Zlatko Babić, dipl.ing.

Leave a Reply