Održana prezentacija projekta „Challenge to Change“ (3. ciklus) za mala i srednja preduzeća

Početna 5 Novosti iz Komore 5 Održana prezentacija projekta „Challenge to Change“ (3. ciklus) za mala i srednja preduzeća

Održan je informativni sastanak – prezentacija projekta „Challenge to Change“ (3. ciklus) za mala i srednja preduzeća sa područja Banje Luke u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.

Uz prezentaciju projekta učesnici su imali priliku postaviti pitanja i dobiti dodatne informacije od projektnog tima koji realizuje ovaj grant program finansiran od Kraljevine Švedske, predstavnika Regionalne razvojne agencije SERDA, Sarajevo i Agencije za razvoj preduzeća EDA, Banja Luka.

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti, i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju novu priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Drugog poziva za prijavu inovativnih poslovnih ideja.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija je  22. maj 2023. godine do 16 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 EUR, dok je za  korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 EUR.  Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

IMG_2787           IMG_20230426_120657

IMG_20230426_120624           IMG_20230426_120609

Aktuelno