Održana promocija Smjernica za unapredjenje saradnje privrede i stručnih škola na lokalnom nivou

U organizaciji područne privredne komore Banja Luka – Kancelarija u Prijedoru, održana promocija Smjernica za unapredjenje saradnje privrede i stručnih škola na lokalnom nivou, koja je organizovana u okviru projekta „Jačanje koordinacijske uloge Privredne komore Republike Srpske u procesu unapredjenja srednjeg obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada“ kojeg Komora provodi uz podršku Fondacije Helvetas Moja budućnost. Promociji su prisustvovali predstavnici Odjeljenja za privredu Grada Prijedora, predstavnici privrednih društava, srednjih stručnih škola, Razvojne agencije Preda, Zanatsko-preduzetničke Komore. Smjernice su namjenjene privrednim subjektima čija uloga postaje sve značajnija u smislu obezbjedjivanja mjesta za učenje kroz rad, te srednjim stručnim školama u cilju intenziviranja i unapredjenja mehanizma saradnje.

Pored toga, predstavljene su najznačajnije aktivnosti Privredne komore RS u 2021. godini, te prijedlog prioritetnih zahtjeva za narednu godinu.

Privredno društvo CIMSS, koje se bavi proizvodnjom tapaciranih stolica i presvlaka za poznate svjetske proizvodjače je bilo domaćin ovog dogadjaja u novim poslovnim i proizvodnim prostorijama.

Print Friendly

Leave a Reply