Održana radionica: „Primjena pravilnika o pretpakovanim proizvodima i praktični primjeri metrološke kontrole nad pretpakovanim proizvodima”

„PrimjenDSCN3343a pravilnika o pretpakovanim proizvodima i praktični primjeri metrološke kontrole nad pretpakovanim proizvodima”, naziv je radionice koju je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Republičkim zavodom za standardizaciju i metrologiju, organizovala danas u prostorijama Komore u Banjoj Luci.
Cilj radionice, koja je bila namijenjena privrednim društvima koja se bave pretpakovanjem proizvoda, uvozom pretpakovanih proizvoda i ostalim zainteresovanim stranama, bio je upoznavanje privrednih subjekata sa Pravilnikom o pretpakovanim proizvodima („Sl. glasnik Republike Srpske“ broj 61/14).
Na seminaru su prezentovane najvažnije odredbe Pravilnika, kao i praktični primjeri metrološke kontrole pretpakovanih proizvoda koji posjeduju znak usaglašenosti „e“ i metrološka kontrola pretpakovanih proizvoda koji ne posjeduju znak usaglašenosti „e“.
Predavač na radionici bio je Nedeljko Bencuz, predstavnik Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju.

Print Friendly

Leave a Reply