Održana radionica za izradu Strategije razvoja preduzetništva žena RS 2018-2022

Zene preduzetnicePrivredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka, u saradnji sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, organizovali su danas u Komori radionicu za preduzetnice sa ciljem razmjene mišljenja o ključnim fokusima, ciljevima i mogućnostima razvoja ženskog preduzetništva u Republike Srpske.

Ova radionica organizovana je u okviru aktivnosti na izradi Strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine.

Milka Latinčić, načelnik odjeljenja za razvoj MSP u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, prezentovala je realizovane aktivnosti u Srpskoj, u cilju unapređenja preduzetništva žena, analizu stanja žena u preduzetništvu, najčešće prepreke sa kojima se žene suočavaju, aktivnosti u zemljama okruženja i EU, kao i planirane aktivnosti za naredni period.

U drugom dijelu radionice, definisano je stanje projekata i aktivnosti podrške u preduzetništvu žena u RS, identifikovane su glavne snage, slabosti, prilike i prijetnje za razvoj ženskog preduzetništva Republike Srpske, a skicirani su i ciljevi razvoja.

Ovo je bila prva u nizu radionica, a naredna bi trebalo da bude organizovana u aprilu, u Trebinju.

Print Friendly

Leave a Reply