ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA GRAĐEVINARSTVA I IGM

U Privrednoj komori Republike Srpske, danas je održana redovna sjednica Skupštine Udruženja građevinarstva i IGM, na kojoj je, između ostalog, razmatrano aktuelno stanje u privredi, sa osvrtom na sektor građevinarstva. Razmatrana je informacija o godišnjim dokumentima  udruženja.

Članice udruženja su istakle potrebu veće angažovanosti domaćih kapaciteta u građevinarstvu, kao i o potrebi zaštite domaćeg tržišta, po uzoru na region.

Članicama udruženja je predstavljena Evropska mreža preduzetništva (EEN), koja je u funkciji internacionalizacije malih i srednjih preduzeća i unapredjenja saradnje između privrede, univerziteta I istraživačkih institucija.

Nakon završene sjedice Skupštine udruženja, održana je i vanredna sjednica Izvršnog odbora udruženja s obzirom na aktuelne probleme privrednih društava koja koriste detašmane. Na sjednici Izvršnog odbora donesena je Odluka o formiranju  grupacije detaširanih privrednih društava iz Republike Srpske koja izvode radove po Međudržavnom Sporazumu u SR Njemačkoj.

DSCN9913 DSCN9917 DSCN9915

Print Friendly

Leave a Reply