Okrugli sto „Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade ljude“

Privredna komora Republike Srpske i udruženje građana „Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka, organizuju okrugli sto са ciljem uvezivanja obrazovnih institucija i privrednih subjekata, koji imaju potrebu za anganžovanjem darovite djece po završetku obrazovanja.

Okrugli sto će se održati u srijedu 18.04.2018. godine, sa početkom u 11:30 časova u velikoj sali Privrede komore Republike Srpske, Đure Daničića ½, Banja Luka.

„Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske otpočeo je rad na sistematski organizovanom pristupu kreiranja metodologije i modaliteta edukacije nastavnog osoblja u prepoznavanju darovite djece i omladine u višim razredima osnovnih škola. Trenutno, u Republici Srpskoj, osim ovog, ne postoje, u dovoljnoj mjeri, posebni programi prepoznavanja talentovane i nadarene djece te njihovo usmjeravanje na dalja usavršavanja, kao ni programi koji osposobljavaju nastavno osoblje za prepoznavanje darovitosti kod učenika.

Još jedan od problema je nedovoljna uvezanost obrazovnih institucija sa privrednim i poslovnim subjektima koji imaju potrebu za angažmanom darovite omladine po završetku obrazovanja uz prethodnu, eventualnu, podršku darovitim mladim ljudima.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno, pozivamo Vas na ovaj okrugli sto, te Vas molimo da svoje prisustvo potvrdite do 16.04.2018. godine. Kontakt osoba u Privrednoj komori RS je Željka Milić, telefon: 051/222-990, e-mail: zeljkaj@komorars.ba .

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se našem pozivu.

Print Friendly

Leave a Reply