Opština Kotor Varoš ušla u program sertifikacije prema BFC SEE standardu

BFC SEEDirektor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić i načelnik opštine Kotor Varoš, Dalibor Vučanović, danas su u prostorijama Komore u Banjoj Luci poptisali Ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem prema BFC SEE standardu.
Potpisivanjem ovog ugovora, opština Kotor Varoš ušla je u program sertifikacije prema BFC SEE standardu, koji predstavlja jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, a koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.
Ovaj program namijenjen je gradovima i opštinama, koji imaju odgovorajuće kapacitete, strateški su opredjeljene da unaprijede privredni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokane ekonomije. Sertifikacija gradova i opština podrazumijeva ispunjavanje 12 veoma zahtjevnih kriterija i više od 80 podkriterija za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima. Ispunjavanje ovih zahtjeva je još jedan od izazova sa kojima se jedinice lokalne samouprave susreću na polju unapređenja rada i povećanja konkurentnosti.
Potpisivanju Ugovor prisustvovali su predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, USAID Gold Projekta, njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ i Predstavništva Vlade Švajcarske.

Print Friendly

Leave a Reply