Otvoren sajam privrede u Subotici

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić istakao je juče da Srpska i Srbija moraju zaboraviti bajke o povoljnim inostranimkreditima i okrenuti se sebi i svojim mogućnostima kada je riječ o razvoju ekonomije.

„Srbija i Srpska moraju zaboraviti priču o jeftinim kreditima iz inostranstva, kao i tamo nekim fondovima koji ih navodno jedva čekaju da uzmu koliko im i kad im treba. Te bajke jednostavno nema“, rekao je Đurić u Subotici, u pozdravnom govoru na otvaranju Međunarodnog i regionalnog privrednog sajma.

On je dodao da se Srbija i Republika Srpska moraju okrenuti sebi i svojim snagama.

„Ne govorim kao političar, nego kao privrednik. Ukoliko u Republici Srpskoj i Srbiji ne shvatimo da je krajnje vrijeme da svoje resurse pod najpovoljnijim uslovima stavimo na raspolaganje svojim privrednicima i okrenemo se rješavanju svojih problema ne možemo očekivati svijetlu budućnost“, naveo je Đurić.

Osim Đurića, na ceremoniji otvaranja Sajma još su govorili i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, kao i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Na Devetom međunarodnom i regionalnom sajmu privrede „SuSajam 2015″, koji je juče počeo u Subotici, ponudu je izložilo više od 200 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Češke i BiH, odnosno Republike Srpske.

Na štandu Privredne komore Republike Srpske ponudu je predstavilo više od 30 privrednih društava iz različitih privrednih sektora.

Sajam, čija je glavna tema energetska efikasnost, traje do subote, 6. juna, a održava se na 1.800 metara kvadratnih izložbenog prostora subotičke Hale sportova.

Izvor: Srna

Print Friendly

Leave a Reply