Pale: Podržana inicijativa o novim zanimanjima u tekstilnoj struci

mrazNa inicijativu tekstilnog preduzeća Mraz d.o.o. Pale, da se pokrene pitanje školovanja djece u tekstilnoj struci, uvođenjem novog zanimanja u srednju školu u Palama, juče je održan sastanak, kojem je domaćin upravo bio direktor i vlasnik preduzeća Mraz d.o.o. Radivoje Kovacević.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Pale, Boško Jugović, direktor srednjoškolskog centra Pale, Nedeljko Gazivoda, predsjednik i direktor Područne privredne komore Istočno Sarajevo, predstavnici Zavoda za zapošljavanje Istočno Sarajevo, te sekretar Udruženja tekstila, kože i obuće Privredne komore Republike Srpske, Aleksandra Mihajlović Bijelić.

Inicijativa je podržana na svim nivoima i smatra se opravdanom, jer pored preduzeća Mraz d.o.o. Pale, koje ima pogone i u Rogatici, na ovoj regiji posluje nekoliko manjih preduzeća iz tekstilne industrije. Preduzeće Mraz zapošljava 100 radnika na Palama i 30 radnika u Rogatici. Proizvodni pogoni su opremljeni savremenom opremom i mašinama, te posjeduju uređenu prostoriju za obuku.

Print Friendly

Leave a Reply