Peti sajam RENEXPO® Water&Energy, biće održan od 24. do 26. aprila u beogradskom BelExpocentru.

Ovaj sajam će na jednom mjestu okupiti proizvođače i distributere opreme, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje investiraju novac u obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i vodoprivredu.

RENEXPO® je međunarodni priznat specijalizovan događaj, koji podrazumijeva visok kvalitet sadržaja i usluge. Ovo je rezultat 20-godišnjeg iskustva grupacije REECO® u organizovanju međunarodnih sajmova i konferencija, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Portfolio kompanije broji sedam godišnjih sajmova, koji se realizuju u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

RENEXPO® Water&Energy sajam očekuje preko 120 izlagača, od kojih je 80% internacionalno. Čak 2.000 posetilaca i oko 700 učesnika konferencija imaće mogućnost da se upozna sa inostranim i domaćim projektima, tehnologijama i inovacijama u pogledu održive energije koja je neophodna za budućnost.

U saradnji sa mnogobrojnim ambasadama realizovano je nekoliko nacionalnih štandova na kojima će se predstaviti kompanije iz Nemačke, Holandije, Mađarske, Češke, Hrvatske i drugih zemalja.

Imajući u vidu važnost poglavlja 27 u pristupnom procesu EU, RENEXPO® platforma obuhvata teme zaštite životne sredine kao i unapređenje i izgradnju kapaciteta u sektoru voda i energetike. Da region Zapadnog Balkana teži usklađivanju sa evropskim i svetskim standardima iz oblasti održivog poslovanja i zaštite životne sredine svjedoči i činjenica o porastu interesovanja za konferencije, seminare i radionice, kao i pratećeg programa sajma poput svečane ceremonije otvaranja (prošle godine sajam je otvorio ministar Aleksandar Antić), večernjeg prijema, stručnog obilaska sajma i otvorenog foruma.

Leave a Reply