PK Vojvodine: Održana konferencija povodom Svjetskog dana turizma

Konferencija povodom Svjetskog dana turizma održana je danas u Privrednoj komori Vojvodine.

Sekretar Udruženja trgovine i turizma Privredne komore Republike Srpske Dragana Šobot izrazila je zahvalanost Privrednoj komori Vojvodine na dosadašnjoj uspješnoj i dugoj saradnji.

– Važno je da razgovaramo šta možemo jedni od drugih da učimo i da zajednički nastupamo na trećim tržištima. Ova pandemija je prilika da promovišemo naš domaći turistički potencijal – navela je Šobot.

Prema rijačima Branislava Mamića, sekretara Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, ova institucija Svjetski dan turizma prepoznala je kao datum okupljanja svih onih koji se bave turizmom, kako bi se poslije teških posljedica pandemije Covida – 19 razmijenila iskustva i otvorile neke nove mogućnosti za promociju ove grane privrede.

Petar Stamenović, u ime „Klastera Deliblatska peščara“ istakao je da su ovo prave prilike da se otvore razgovori o postojećim problemima, što je turizam najviše osjetio.

– Zahvaljujući pandemijskom vremenu naučili smo i nove stvari, a to je da su se ljudi masovno okrenuli domaćem turizmu, te bi tako gastronomija mogla da postane ozbiljan brend. Mi smo to i pokušali da uradimo – istakao je Stamenović, navodeći da su brendirali ukuse Deliblatske peščare i uskoro će biti izdata publikacija  – a taj meni će se naći u restoranima.

Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam istakao je da turizam u Srbiji u trećem kvartalu bilježi rast od preko 30 odsto.

– Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ulazi u četvrti kvartal sa znatno većim budžetom. Naša namjera je da kroz konkurse pomognemo turizam u AP Vojvodini. U saradnji sa mnogim partnerima, pa i sa Privrednom komorom Vojvodine, kreiramo novu ponudu koja će biti okosnica razvoja turizma u AP Vojvodini – napomenuo je Jarić.

 

Print Friendly

Leave a Reply