PKRS i Udruženje društava za osiguranje RS potpisali Ugovor o donaciji sredstava za rekonstrukciju vrtića u Banjoj Luci

Direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić i predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje RS, Milomir Durmić, potpisali su danas Ugovor o donaciji za rekonstrukciju dječijeg vrtića u naselju Rosulje sa gradonačelnikom Banjaluke, Igorom Radojičićem.

Naime, Udruženje društava za osiguranje Srpske obezbijedilo je sredstva za rekonstrukciju prostora za novi vrtić, koji bi trebalo da primi oko 30 mališana.

Direktor, Dragica Ristić, izrazila je zadovoljstvo što je Komora imala priliku da se institucionalno pridruži ovoj aktivnosti.

-Kao institucionalni predstavnik Udruženja društava za osiguranje, koje okuplja 25 članova, raduje nas ova pozitivna aktivnost koja nas je pratila i prošle godine zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi – rekla je Ristić.

Prema riječima predsjednika Skupštine Udruženja društava za osiguranje RS, Milomira Durmića, Udruženje je prepoznalo aktivnosti gradonačelnika i lokalne zajednice i odlučilo je da dio novačnih sredstava, koje po osnovu članstva koriste za potrebe Udruženja – odvoje za rekonstrukciju vrtićkog prostora.

– Svako društvo za osiguranje ponaosob u svojim lokalnim zajednicama širom RS ponaša se kao društveno odgovorna organizacija i učesnici su mnogih humanitarnih akcija i aktivnosti. Podrškom obnovi vrtića, željeli smo to da pokažemo i institucionalno – kazao je Durmić.

Grad će, kako je najavio gradonačelnik Radojičić, i ove godine nastaviti saradnju sa društveno odgovornim kompanijama. Ovaj put, Udruženje društava za osiguranje RS odlučilo je da Gradu donira oko 70.000 KM za rekonstrukciju prostora u Rosuljama, odnosno u „crvenim zgradama“.

– Pomoć i donacija koju obezbjeđuje Udruženje omogućiće nam da jedan od tih prostora obnovimo i dobijemo još novi vrtić, radnog naziva „Lana 2“, jer se nalazi uz postojeći vrtići „Lana“. Udruženje će voditi i proceduru izbora izvođača, što će nam ubrzati postupak i voditi ka bržem otvaranju jednog od novih vrtićkih prostora u Banjoj Luci – naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, rekao je da će građevinska dozvola biti pravosnažna za deset dana i da nakon toga očekuje da će uvesti izvođača u posao. Za završetak radova je potrebno 60 dana, poslije čega slijedi nabavka vrtićke opreme.

Print Friendly

Leave a Reply