PKRS potpisala sporazum sa njemačkom komorom Lippe-Detmold

ihk_lippezudetmoldU cilju podrške međunarodne saradnje na zapadnom Balkanu i ostvarivanja svojih statutarnih ciljeva unapređenja privrede, Privredna komora Lippe-Detmold i Privredna komora Republike Srpska potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazumom je, između ostalog, definisano da će obje komore težiti sveobuhvatnoj razmjeni informacija, a posebno putem uzajamnog informisanja članova i drugih zainteresovanih strana o događajima, razmjene spoljnotrgovinskih i regionalnih informacija, ali i organizacije aktivnosti kao što su posjete delegacija, susreti preduzetnika i događaji u određenim regijama, u cilju omogućavanja obostranog učešća članova i drugih zainteresovanih strana oba partnera.

Takođe, komore će po potrebi planirati zajedničke događaje, a u cilju regionalne ekonomske saradnje na zapadnom Balkanu, oba partnera će koordinisati svoje aktivnosti.

Definisano je i da će Privredna komora Republike Srpske o svim pitanjima regionalne ekonomske politike obavještavati Privrednu komoru Lippe-Detmold.

Leave a Reply