Počinje akcija vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa

Tehnicki pregled autobusaMinistarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske provodiće od 21.08. do 04.09.2017. godine preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa.

Ova aktivnost se tradicionalno provodi pred početak školske godine, s ciljem povećanja bjezbjednosti đaka u saobraćaju.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa učestvovaće 57 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa, širom Republike Srpske.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno za prevoznike je on besplatan.

Ministarstvo saobraćaja i veza će tokom perioda realizacije aktivnosti intenzivnije nadzirati rad stanica za tehnički pregled, naročito tokom tehničkih pregleda autobusa.

Pozivamo sve prevoznike u Republici Srpskoj koji se bave prevozom putnika da se odazovu akciji i izvrše besplatnu kontrolu svojih autobusa, a svim stanicama za tehnički pregled se zahvaljujemo na nesebičnoj podršci.

Podsjećamo, u akciji vanredne tehničke ispravnosti autobusa, koja je provođena 2016. godine, pregledano je 349 autobusa.

Sve informacije o akciji dostupne su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva saobraćaja i veza u sekciji „Akcija 2017“ ili na linku  http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/msv/Pages/default.aspx#collapsible0

spisak STP koji će učestvovati u akciji

Print Friendly

Leave a Reply