Swisslion: Počinje sa radom nova fabrika, potrebno 350 radnika

Predsjednik Koncerna „Svislajon Takovo“ Rodoljub Drašković najavio je da će narednih dana biti puštenSwisslion Trebinjee u rad prve linije u novoizgrađenoj farici prehrambene industrije „Trebinje dva“ u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 350 radnika.
Drašković je rekao novinarima u Trebinju da je u toku montaža tri linije od kojih će jedna ove sedmice biti puštena u rad, te da je danas dvadesetak inženjera primljeno na obuku.
Prema njegovim riječima, probna proizvodnja u fabrici dječije hrane planirana je 1. novembra, dok će fabrika za preradu kakao zrna početi sa radom do kraja godine.
U novoj fabrici biće instalirane i tri linije koje do sada nisu bile u asortimanu, a osim proizvodnje dječije hrane „Juvitana“ i linije za preradu kakao zrna, obuhvataće i liniju za proizvodnju glaziranih medenjaka.
Vrijednost građevinskih radova na izgradnji fabrike „Trebinje dva“, bez instalisanja opreme, je oko 4,5 miliona KM, a projekat se u cijelosti finansira iz vlastitih prihoda, čime se ukupno investirana sredstva „Svislajona“ u proizvodne pogone u Hercegovini približavaju iznosu od 100 miliona KM.
Fabrika obuhvata površinu od 14.800 metara kvadratnih, a „Trebinje dva“ biće najveći proizvodni pogon u prehrambenoj industriji u BiH.
Govoreći o budućim planovima, Drašković je istakao da se neće zaustaviti na širenju kapaciteta i proizvodnje u Trebinju, te je najavio i proizvodnju zdrave, organske hrane, napominjući da će fabrike koje bude gradio u ovoj lokalnoj zajednici za tu proizvodnju biti opremljene najsavremenijom tehnologijom na svijetu.
On je naveo da u Trebinju gradi i inženjering centar koji će isključivo biti zadužen za osposobljavanje kadrova i da će to biti najjača škola u jugoistočnoj Evropi.
„Mi reprodukujemo svoje kadrove i u našem centru će svi oni koji su na birou za zapošljavanje imati mjesto za osposobljavanje i dokazivanje, a ukoliko se dokažu i opstaće u sistemu, u suprotnom moraće da traže šansu na drugom mjestu“, rekao je Drašković.
Predsjednik Koncerna „Svislajon-Takovo“ naglasio je da će nastaviti sa širenjem proizvodnje i u Nevesinju, te najavio i projekte za Gacko, LJubinje i Bileću.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply