Počinju radovi na uređenju carinskog terminala u Šamcu

By 5. октобра 2015. Aktuelnosti No Comments

Granični prelaz ŠamacRadovi na uređenju carinskog terminala u Šamcu u vrijednosti 100.000 KM trebali bi početi narednih dana, a najkasnije do kraja oktobra, izjavio je Srni direktor preduzeća „Slobodna zona“ iz Šamca Živan Kojić.
Prema riječima Kojića, radovi počinju čim se završe poslovi u vezi sa papirogijom a treba da budu završeni do zime.
Kojić kaže da će se raditi asfaltiranje dijela terminala, uređenje zatvorenog skladišta, uređenje ulaznih i izlaznih rampi, te sanitarni čvor.
„Sve to će doprinijeti boljem funkcionisanju terminala. Skladište će raditi u obimu u kojem je bio u funkciji prije poplava 2014. godine. Do sada smo uložili 40.000 KM, ogradili terminal i skladišta za oduzeta vozila“, rekao je Kojić.
On kaže da je predviđenja gradnja zatvorenog skladišta za robu koja je oduzeta ili privremeno oduzeta.
Kojić podsjeća da Carinski terminal Šamac spada u bolje terminale, imau bolji protok robe i nisu evidentirani problemi u posljednjih 10 godina.
„Imamo 30 špediterskih službi koje su oštećene prilikom poplava, kojima smo pomogli sanaciju. Udruženje `Nerda` iz Tuzle najavilo je da će pomoći u ovom projektu i oko sanacije nekih špedicija“, kaže Kojić.
Kojić podsjeća da sve špediterske službe rade normalno u zgradi u kojoj je i preduzeće „Slobodna zona“.
Projekat će sa 80.000 KM finansirati Udruženje za razvoj sjeveroistočne BiH iz Tuzle, a 20.000 lokalne zajednice Šamac i Šamac–Domaljevac.
Nosioci projekta su opština Šamac preduzeće „Slobodna zona“, carinski terminal i opština Šamac–Domaljevac.

Izvor: SRNA

Print Friendly

Leave a Reply